Erişilebilirlik

Hem PKK Hem Uyuşturucu Operasyonu


Hem PKK Hem Uyuşturucu Operasyonu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Diyarbakır’ın kuzeyindeki kırsal alanda başlatılan operasyon daha sonra kuzey batı yönüne doğru genişledi. Lice Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köyde, sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra genişletilen operasyonda, hem PKK’nın bölgedeki kampları, hem de kenevir tarlaları hedef alınıyor.

Zaman zaman savaş uçaklarınca bombalanan bölgede, karadan da 10 bin kişilik bir güçle operasyon yapılıyor. Operasyonda son yılların en büyük Hint keneviri tarlaları belirlendi. Lice İlçesi’nin Karahasan Mahallesi’ne bağlı kırsal bölgelerde 10 ayrı kamu arazisinde kenevir ekildiği belirlendi. Ele geçirilen 424 bin 300 kilo kenevir imha edildi. Diyarbakır Valiliği kenevirlerden 8.500 kg kubar esrar elde edilebileceği, bunun da yaklaşık 8,5 milyon lira değerinde olduğunu açıkladı. Açıklamada PKK’nın en önemli finans kaynağının yakalanan kenevirler olduğu belirtildi.

Bu arada Yolçatı köyü yakınlarında yoğunlaşan operasyonlarda bölge önce toplarla bombalandı. Bombardımanın ardından bölgeden silah sesleri gelmeye başladı. Bölgede çıkan çatışmada 3 asker yaralandı.

Bombardımanlar nedeniyle bölgenin bir çok yerinden dumanlar yükseliyor. Köylüler, operasyonların yapıldığı alanlarda orman yangınları çıktığını söyledi. Operasyon gün içinde PKK’nın mezarlıklarından birinin bulunduğu Birlik Köyü çevresinde yoğunlaştı. Operasyon nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu da trafiğe kapatıldı. Operasyon yapılan bölgeler zaman zaman savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Diyarbakır’da operasyonlar sürerken, Hakkari ve Mardin’den saldırı haberleri geldi. Hakkari- Çukurca karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Operasyon yapan bir askeri time pusu kuruldu. PKK’lı grubun açtığı ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş yaşamını yitirdi.

Mardin’in Derik İlçesi'nde PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırının ardından bölgeye takviye giden timin bulunduğu askeri araca saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG