Erişilebilirlik

HDP’li Milletvekilinden OHAL’in Uzatılmasına Eleştiri


HDP’li Milletvekilinden OHAL’in Uzatılmasına Eleştiri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Washington’da düzenlenen Türkiye konferansına katılan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı. Paylan, televizyon ve radyo kanallarına yönelik son kapatma kararlarının hata olduğunu söyledi.

Paylan, “Maalesef Türkiye’de gücü ele geçiren, diğer medya üzerinde baskı kurdu, bu hep böyle oldu, o açıdan medyanın her anlamda özgürleşmesi hepimiz için hayati, hatta Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan için de hayati. Eleştirilmeyen her güç hata yapar ve Tayyip Erdoğan da maalesef eleştirilemediği için hata yapmaya devam ediyor” diye konuştu.

Türkiye’nin son kapatmalarla dünya basın özgürlüğü sıralamasında sonlara düşeceğini dile getiren Garo Paylan, Türkiye’nin görünümü açısından karanlık bir tablo çizdi ve “Elimizde kalan son hükümeti eleştirebilen yayın organları da şu anda kapatıldı. Bu tabii ki dünya anlamında baktığımızda, şu anda Amerika’dan ülkemize baktığımızda daha karanlık, daha tek adama doğru giden, daha diktatöryel ülke izlenimi vermesi anlamında üzüntü verici tabii ki” ifadelerini kullandı.

Paylan, Türkiye’de olağanüstü halin uzatılmasını da, “Tayyip Erdoğan maalesef OHAL’ın avantajını eline geçirmiş gibi gözüküyor. Fiili bir başkanlığa geçmiş olduğunu düşünüyor çıkardığı KHK’larla. O anlamda kaldırmayı düşünmüyor" sözleriyle eleştirdi.

HDP milletvekili, Lozan Antlaşması’nın bugünün şartlarına göre eleştirilemeyeceğini savundu.

Garo Paylan, “Lozan’da azınlıklara pek çok hak vaat edilmişti ancak hiçbir tanesi yerine gelmedi. Lozan’da aslında demokrasi içeren cümleler var ancak hiçbiri yerine gelmedi. Güç merkezileşti Lozan’da hep eleştirdiğimiz nokta bu. Lozan’ı tartışmamızın da bir anlamı yok evet kurucu anlaşmadır artık Lozan’ı da aşıp 2016 dünyasına taşımalıyız ülkemizi” dedi.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG