Erişilebilirlik

HDP’li Kışanak ve Anlı’ya Destek Gösterisi


HDP’li Kışanak ve Anlı’ya Destek Gösterisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı’nın dün akşam saatlerinde gözaltına alınması bugün İstanbul’da protesto edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan” yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için HDP’li bir grup bugün Bakırköy Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

Bakırköy Meydanı’nda toplanan HDP’li grup, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınma kararını protesto etti.

“İrademizi Size Teslim Etmeyeceğiz” yazılı pankartla protesto yapan grup “Gültan Kışanak İrademizdir” , “Demokratik Siyaset Engellenemez” diye sloganlar attı.

Oturma eylemine destek vermek için Bakırköy Meydanı’na gelen HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, hergün burada olacaklarını söyleyerek “Buraya gelmek herkesin boynunun borcudur. Barışın sesi Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Tek istedikleri şey barıştı. Bunun mücadelesini verdiler. Dağda, bayırda değil, Diyarbakır’da, ‘Gelin konuşarak, anlaşarak her sorunumuzu çözelim’ diyen barışın sesi gözaltına alındı çünkü bu sesi istemiyorlar. Tek istedikleri şey savaş diyenlerle karşı karşıya kalmak ama biz inadına barış demeye devam edeceğiz. İnadına barış, inadına adalet, inadına özgürlük diyeceğiz,” dedi.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylemde protestocular basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG