Erişilebilirlik

HDP'den Bingöl'deki Cinayete Kınama


HDP İl Eş Başkanı Hafize İpek,
HDP İl Eş Başkanı Hafize İpek,

Dün gece Bingöl’de Halkların Demokratik Partisi’ne bağlı (HDP) bir ilçe başkanlığına ait minibüsün şoförünün vurularak öldürülmesi, partinin Diyarbakır il teşkilatı tarafından kınandı.

“Bingöl’deki olay kabul edilebilecek bir olay değildir” diye konuşan HDP İl Başkanı Hafize İpek, faillerin bir an önce cezalandırılması çağrısında bulundu. Diyarbakır’da basın toplantısı sırasında Amerika’nın Sesi’nin sorusunu yanıtlayan İpek, şoför Hamdullah Öğe'nin kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesine rağmen olayın, “güvenlik kuvvetlerinin, oradaki il valisinin tedbirsizliklerinden ya da göz yummalarından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Öğe’nin sürdüğü minibüs, Karlıova HDP İlçe Başkanlığı'na aitti ve seçim çalışmalarında kullanılıyordu. Minibüs dün akşam ilçe dışında terk edilmiş halde bulundu. İlk belirlemelerde minibüse silahlı saldırı düzenlendiği gözlenirken, Öğe’nin izine rastlanamamıştı. Jandarma vurularak öldürüldüğü belirlenen Hamdullah Öğe’nin cesedini minibüsten biraz uzakta buldu.

HDP Diyarbakır il Eş Başkanı Hafize İpek, olayla ilgili olarak iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne de yüklendi. “AKP elinden gelen tüm provokasyonları gerçekleştirmek istiyor” diyen İpek, bununla birlikte iktidar partisine doğrudan bir suçlama yöneltmedi. İpek, “Bunun bir an önce ortaya çıkarılması ve faillerinin kesinlikle ve kesinlikle cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu.

“Bu dönemde Türkiye’nin önümüzdeki günlerde daha demokratik ve insanca yaşanır bir ülke olmasının önündeki tüm engelleri yıkacak olan HDP'nin barajın altında kalması için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar” diye konuşan Hatice İpek, bu şekilde konuşmalarının nedenini AKP’nin önde gelen yetkililerinin açıklamalarına bağladığını belirtti.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

“Bizler bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını istiyoruz ve bekliyoruz” diyen İpek, olayın bir provokasyona yol açmamasını diledi. HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı İpek, provokasyonların dinmek bilmediğinin altını çizerek, “Hepimiz bu konuda herkesin sağduyulu yaklaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Güneydoğu’da HDP’nin oy miktarını gözle görülür oranda arttırabileceği tahminleri yapılıyor, bununla birlikte 7 Haziran genel seçimlerinde dünyanın en yüksek seçim barajı olan yüzde 10’u geçip geçmeyeceği ve dolayısıyla TBMM’ye parti olarak girip girmeyeceği kesinlik kazanmadı.

Bu noktada seçim yaklaşırken artan şiddet olayları kaygı yaratıyor. Bugün ayrıca Erzurum’daki HDP mitingi sırasında partinin destekçileri ve mitinge giren ellerinde Türk bayrakları taşıyan grup arasında kavga yaşandı.

Dün ayrıca Şanlıurfa’da dört gün önce kaçırılan bağımsız milletvekili adayı Halil İbrahim Göğüş, Gaziantep’te yaralı halde bir araçtan atılmış halde bulundu. Göğüş’ün ellerinin plastik kelepçeyle bağlandığı ve ağır bir şekilde dövüldüğü gözlendi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG