Erişilebilirlik

Harry Potter'ın Son Bölümü Sinemalarda


Harry Potter'ın Son Bölümü Sinemalarda
Harry Potter'ın Son Bölümü Sinemalarda

Harry Potter dizisinin son filmi bugün (Perşembe geceyarısından sonra) Amerika’da gösterime girdi.

İngiliz yazar J.K.Rowling’in yedi kitabının sonuncusunun ikinci bölümü olan “Harry Potter and the Deathly Hallows-2” / “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları-2” Çarşamba günü Amerika dışında 26 ülkede gösterilmeye başlamış ve bir günde 43 milyon dolar gişe geliri yapmıştı. Filmin bilet satışlarının rekor kırması bekleniyor.

İngiltere galası geçen hafta Londra’da yapılan film, Amerika ve İngiltere’de Cuma gününün ilk dakikalarında sinema ekranlarına yansıdı. Londra’nın ünlü Trafalgar Meydanı’nda filmi izlemek ve oyuncuları görmek için sekiz bin kişi toplandı.

Harry Potter'ın Son Bölümü Sinemalarda
Harry Potter'ın Son Bölümü Sinemalarda

“Harry Potter ve Ölüm Yadigarları-2” büyücü Harry Potter ve yakın arkadaşları Hermione ve Ron’un öykülerinin de sonu oluyor. Filmde üç genç, dünyanın en büyük düşmanı şeytan büyücü Voldemart’la ölüm kalım mücadelesi veriyor. İzleyenler filmin bugüne kadarki en karanlık ve heyecanlı Harry Potter filmi olduğu kadar en duygusal içerikli bölüm olduğunu da söylüyor.

Harry Potter’ı oynayan Daniel Radcliffe, hayranlarına gösterdikleri sevgi ve destek için teşekkür etti ve onlardan yeryüzündeki ilginç konulara ilgilerini sürdürmelerini istedi. Hermione'yi canlandıran Emma Watson Trafalgar'da toplanan hayranlarının yoğun ilgisinden çok duygulandı, gözyaşlarına boğuldu.

Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling, dünyanın milyarlarca dolarla ölçülen ilk roman yazarı olma ünvanına sahip. Harry Potter kitapları öylesine büyük ilgi gördü ki, Florida’da Harry Potter eğlence parkı açıldı, video oyunlar piyasaya sürüldü, e-kitaplar çıktı.

Emma Watson
Emma Watson

J.K.Rowling'in öyküsü de ilginç. Bir dergide editör olarak çalışırken işini kaybeden yazar, her gün trenle Londra'ya gidip gelirken, peçetelerin ve kağıt parcalarının üzerine karalamış Harry Potter öykülerini. Yayınlatma umudu neredeyse hiç yokmuş, çünkü o sıralarda evsiz kalmamak için yaşam mücadelesi veriyormuş. Sonunda bir yayınevi kitabın birinci bölümünü yayınlamış ve ondan sonrası çorap söküğü gibi gelmiş.

Bugün İngiltere’nin ve dünyanın en zengin kadınları arasında adı geçen İngiliz Yazar J.K. Rowlings ve Harry Potter filmlerinde büyüdüğünü izlediğimiz çocuk oyuncuların bundan sonraki projeleri merakla bekleniyor.

Washington’da saatlerce bilet kuyruğunda bekleyen Harry Potter hayranları sonunda filmlerine kavuştu. Birçok kişi ilk kez geceyarısı matinesinde gösterilmeye başlayan filmi görmek için geceyi uykusuz geçirdiklerine değdiğini söylüyor. Filmi birkaç kez görmek istediklerini söyleyenlerin sayısı da hayli kabarık.

Şimdi bilet kuyruklarına götürüyoruz sizleri önce. Serdar Keskin görüntüledi. Ardından da filmin tanıtım klibini izleyebilirsiniz.



XS
SM
MD
LG