Erişilebilirlik

Hareketsiz Ofis Yaşamına Karşı Her Gün Bir Saat Egzersiz


Saygın sağlık dergilerinden Lancet, hareketsiz iş hayatının yol açtığı sağlık sorunları ve yarattığı ölüm riskini masaya yatırdı. Dergi, her yıl 5 milyon 300 bin kadar ölümün hareketsizlikten kaynaklandığını açıkladı. Bu rakam sigara içmeye bağlı ölümlerden de fazla.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yetişkinlerin her hafta 150 dakika hafif aerobik ve 2 saat kas güçlendirici egzersiz yapmasını öneriyor.

Çalışan ve ofis işi yapan birçok insanın uzun saatler boyunca oturmaktan kaçışı olmadığını söyleyen Cambridge Üniversitesi’nden Profesör Ulf Ekelund “Özellikle bu kişiler için egzersizin çok önemli olduğunun altını çiziyoruz. Sabah koşmak, bisiklete binmek ya da en azından öğle yemeği arasında yürüyüşe çıkmak bile önemli. Günde bir saat fiziksel aktivite en ideali, ama yapılamıyorsa hiç olmazsa, her gün az da olsa yapılabilecek egzersiz, ölüm riskini azaltacaktır” diyor.

Açıklanan son araştırmada uzmanlar, daha önce hareketsizliğin etkileri üzerine yapılmış 13 araştırmayı inceledi. Araştırmalara katılanlar, günlük aktivite sürelerinin 5 dakika ile 75 dakika arasında değiştiğini belirtti.

Lancet ayrıca, hareketsiz yaşam biçiminin neden olduğu kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve kanserin, küresel ekonomiye her yıl 67 milyar dolara mal olduğunu açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG