Erişilebilirlik

Han Şeyhun Kasabası Yeniden Bombalandı


Suriye’de kimyasal silahlarla saldırının yapıldığı Han Şeyhun kasabasının yakınlarına yapılan hava salsırısında bir kişinin öldüğü belirtiliyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Han Şeyhun kasabasının doğusunda yapılan saldırıda bir kadının öldüğü bilgisini verdi.

Bir başka izleme örgütü olan Yerel Koordinasyon Komiteleri’ne göre, hava saldırısı Rus uçakları ile düzenlendi.

İdlib'in Han Şeyhun kasabasına Salı günü kimyasal silahlar kullanılarak saldırı yapılmış, 100'e yakın kişi hayatını kaybetmişti.

Başkan Donald Trump'ın kararı ile de Amerika, bu saldırıya cevap olarak, Cuma sabah saatlerinde, bölgede bulunan dononma gemilerinden, saldırının düzenlendiği belirtilen hava üssünü Tomahawk füzeleriyle hedef aldı.

Çavuşoğlu'ndan 'kozmetik müdahale' yorumu

Ankara'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika'nın Suriye'ye olan müdahalesinin uygun olduğunu ancak yeterli olmadığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Eğer bu müdahale sadece hava üssünü hedef alacaksa, devam etmeyecekse ve Esat rejimini yerinden etmeyecekse, o zaman sadece kozmetik bir müdahale olarak kalır" ifadelerini kullandı.

Ruhani: "Tarafsız bir soruşturma komisyonu kurulmalı"

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, Suriye’de kimyasal silahlarla yapılan saldırının soruşturulması için uluslararası bir inceleme komisyonu kurulması için çağrıda bulundu. Ancak Ruhani, komisyonun bağımsız olması için, incelemenin Amerika tarafından yürütülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ruhani, “Tarafsız ülkeler biraraya gelip kimyasal silahların nereden geldiğini araştırmalı” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG