Erişilebilirlik

Hamaney Rest Çekti


İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, P5+1 ülkeleriyle yapılan müzakereler devam ederken, ülkesinin nükleer programına 10 yıl gibi uzun vadeli kısıtlamalar konulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney dün gece yaptığı bir konuşmada ülkesinin nükleer programının uzun süreli olarak kısıtlanmasını kabul etmeyeceğini söyledi.

İran ve P5+1 ülkeleri halen Tahran’ın nükleer programı üzerindeki müzakereleri sürdürüyor. Taraflar, nükleer programın 10 yıl süreyle kısıtlanmasını bunun karşılığında da uygulanan yaptırımların hafifletilmesi formülü üzerinde duruyor.

Kapsamlı ve nihai anlaşma için taraflar kendilerine 30 Haziran’a kadar süre tanımışlardı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dünkü konuşmasında, 10 veya 12 yıl sürecek kısıtlamaları kabul etmeyeceklerini söyledi. Hamaney, uluslararası denetçilere de askeri tesislere giriş izni vermeyeceklerini kaydetti.

Bununla birlikte Hamaney, ülkesine uygulanan yaptırımların anlaşma imzalanır, imzalanmaz kaldırılmasını istedi.

Batılı ülkeler İran’ın uzun yıllar boyunca nükleer silah geliştirme çabasında olduğunu öne sürerken, İran bu iddiaları yalanlıyor ve programının sivil amaçlı olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG