Erişilebilirlik

Hamaney: 'İran Nükleer Silah İstemiyor, Ancak İstersek Bizi Durduramazsınız'


Iran
Iran
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin bir nükleer silah arayışı içinde olmadığını ancak istedikleri takdirde hiç bir ülkenin kendilerini durduramayacağı açıkmalamasında bulundu.

İran’da devlet kararlarındaki son sözün sahibi olan Hamaney, bugün yaptığı açıklamada, nükleer silahların ortadan kaldırılmasını desteklediklerini söyledi.

Hamaney, kendisine ait web sitesinden yaptığı açıklamada “Nükleer silahların ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz ve atom bombası istemiyoruz” dedi. Dini lider böyle bir işe kalkışmaları durumunda kendilerini hiç bir ülkenin durduramayacağını da sözlerine ekledi.

İranlı yetkililer, Hamaney tarafından yayınlanan ve nükleer silahları yasaklayan bir kararnamenin, Tahran hükümeti üzerinde bağlayıcı bir etkisi olduğunu belirtiyorlar.

Batı, İran'ın nükleer enerji programı adı altında nükleer silah ürettiğini iddia ederken, İran çalışmalarının sivil amaçlı olduğu konusunda ısrarlı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan heyet, bu ay sonunda Kazakistan’da, İran’la görüşme masasına oturmaya hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG