Erişilebilirlik

Halktan Obama’ya Büyük Destek


Yeni bir kamuoyu yoklamasına göre Başkan Barack Obama’nın kamuoyundan aldığı destek, 2011 yılının Mayıs ayından bu yana en yüksek düzeye ulaştı. 2011 yılında El Kaide lideri Usame Bin Ladin yakalanmış ve Obama’nın aldığı destek önemli ölçüde artmıştı.

Associated Press haber ajansı ile GfK tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Obama’ya destek verenlerin oranı %57’ye çıkmış durumda. Geçen ay, başkanlık seçimleri öncesinde yapılan son kamuoyu yoklamasında bu oran %52’ydi.

Ancak kamuoyu yoklaması Obama’nın bazı konulardaki icraatları bakımından çelişkili sonuçlar veriyor. “Obama’nın nasıl bir başkan olduğunu düşünüyorsunuz” sorusuna yanıt verenlerin %37’si “çok başarılı” veya “ortalamanın üzerinde” yanıtını verirken, %36’sı da “vasat” veya “vasatın altında” yorumunu yaptı.

Başkan’ın ekonomi politikaları da farklı şekilde değerlendiriliyor. Ankete katılanların %54’ü Başkan’ın ikinci döneminde ekonomiyi düze çıkaracağına inandığını söylerken, %42’si bunun tam tersini düşünüyor.

Yine ankete katılanların %43’ü Obama’nın kamu açıklarını azaltacağına inanırken, %53’ü Başkan’ın bunu başaramayacağını düşünüyor.

Kamuoyu yoklaması Kongre’nin ise halkın gözünde değer kaybına uğradığını gösteriyor. Ankete katılanların %74’ü Kongre hakkında olumsuz düşünüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG