Erişilebilirlik

Noel Ağacı ABD Meclisi Önündeki Yerini Aldı


Halkın Ağacı ABD Meclisi Önündeki Yerini Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

“People’s Tree” yani Halkın Ağacı adıyla bilinen ve her sene Kongre binası önüne konulan Noel Ağacı Washington’a ulaştı. Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’ın dün resmi açılışını yaptığı 22 metre yüksekliğindeki dev çam ağacı, Amerika’da bayram sezonunun açılması anlamına geliyor. 26 Kasım’da Şükran Günü’nü kutlayan Amerikalılar, şimdi Aralık sonundaki Noel Bayramı için gün sayıyor.

22 metre yüksekliğindeki ve 90 yaşındaki bu çam ağacı Alaska’nın Chugach Ulusal Ormanı’nda yetişmiş. 3 hafta önce kesilen ağaç, önce gemiyle Alaska’dan Tacoma’ya gönderilmiş. Oradan da TIR’la Washington’a gelmiş.

Şoför John Schank, günde altı-yedi saat TIR kullandığını ama bundan şikayetçi olmadığını söylüyor. Bu fırsatın kendine verildiği için memnun olduğunu söyleyen şofür Schank, yaşadığı tecrübenin yaptığı uzun yola değdiğini söyledi.

Kongre’nin ağacı ilk kez Alaska’dan geliyor.

Chugach Ulusal Ormanı müdürü Terri Marceron, bu ağacın sadece ulusal ormanı ve Alaska halkının yanısıra, dikildiği andan itibaren de bütün Amerikan halkını temsil ettiğini söyledi.

Ulusal Orman İşletmesi, 1970’den beri her yıl Kongre’ye Noel ağacı gönderiyor.

Kongre alanı müdürü Theodore Bechtol, bu ağaçın halkı temsil eden meclisin önüne dikilmesi nedeniyle Halkın Ağacı dendiğini açıklıyor. Bechtol, ülkenin farklı yerlerinden o bölgenin insanları tarafından yetiştirilen ağaçların getirilmesinin harika bir gelenek olduğunu söyledi.

Ağacı taşımak, çok sayıda hükümet biriminin, belediyenin, özel şirketin ve gönüllülerin işbirliğini gerektiriyor.

Bu yılki ağaç, Alaska eyaletini de tanıtma özelliği taşıyor.

Ağacın Kongre’ye ulaşması, bayram sezonunun başlaması anlamına geliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG