Erişilebilirlik

Halep'te Savaş Kızıştı


Suriye ordusunun tank ve top kullanarak Halep’te günlerdir direnen isyancıları mevzilerinden çıkartmak için büyük bir saldırıya geçtiği bildiriliyor.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, çatışmaların kentin güneybatı kesimlerinde şiddetlendiğini haber verdi.

Muhalefetteki Suriye Ulusal Konseyi, Şam hükümetinin katliama hazırlandığını önesürerek BM Güvenlik Konseyini olağanüstü toplanmaya çağırdı.

Suriye'de devlet yanlısı medya Halep’teki çatışmaları, “tüm savaşların en büyüğü” diye tanımlıyor.

Çatışmalar şiddetlenirken Suriye Dışişleri Bakanı Şam’ın öndegelen müttefiği İran’a daha önce açıklanmayan bir ziyaret yaptı.
Muallim Tahran’da düzenlediği basın toplantısında Halep’te toplanan “Suriye karşıtı güçlerin” mutlaka yenilgiye uğratılacağını söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Esad hükümetini devrilmesi halinde bölge ve dünya için son derece olumsuz sonuçlar doğruacağı uyarısında bulundu. Salihi, Suriye’de bir iktidar boşluğu olursa yeni bir hükümetin kolayca kurulacağını düşünmenin “hayal” ve “saflık” olacağını söyledi.

Öte yandan Rusya, Cumartesi günü Halep’te bir trajedi yaşanmasının an meselesi olduğu uyarısında bulundu, ancak kan dökülmesinden isyancı güçlere yabancı destek verilmesinin sorumlu olacağını bildirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Esad rejiminin muhalefete teslim olmak istemediğini açıkladı.

Halep’te yaşayan yaklaşık 3 milyon kişi, geçen yıl Mart ayında çatışmaların başlamasından bu yana şiddet olaylarına sahne olmuyordu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG