Erişilebilirlik

Halep’te Muhalifler Saldırıya Geçti Idlib'de Rus Helikopteri Düştü


Suriye’de muhalefet güçleri, Esat güçleri ve müttefiklerinin baskısını kırmak amacıyla Halep’e destek hattını yeniden açmak için saldırı başlattı.

Muhaliflerin amacı Halep’in doğusu ile Suriye’nin batısını yeniden kenetlemek.

Suriye ordusu muhaliflerin saldırı başlattığını doğruladı, bununla birlikte askerlerin muhalifleri bir hava üssünden geri püskürttüklerini bildirdi

Çeyrek milyon kişi hala Halep’te muhaliflerin kontrolundaki bölgede yaşıyor.

Suriye ordusu geçen hafta Halep’in kuzeyinde Türkiye’ye uzanan Castello yolu çevresinde önemli kazanımlar elde etmişti.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, muhalif saldırısının son aylardaki en büyük saldırı olduğunu belirtti.

Halep, 2012’den bu yana muhalifler ile rejim güçleri arasında bölünmüş durumda.

Halep’in tamamen alınması Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat için 5 yıldan fazla bir süredir devam eden iç savaşta en önemli kazanım olacak.

Suriye’de Rus Helikopteri Düştü

Kremlin, Suriye’de bir nakliye helikopterinin düştüğünü ve 5 kişilik mürettebatın öldüğünü açıkladı. Bu, Rusya’nın Suriye’deki iç savaşa müdahil olmasından bu yana verdiği en büyük kayıp.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mi-8 tipi helikopterin İdlib’de insani yardım malzemesi dağıttıktan sonra üsse dönerken vurulduğu belirtildi. Helikopterde 3 mürettebat ile Hemeimeem Üssü’nde görevli 2 yetkili bulunduğu kaydedildi.

Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, mürettebatın alanda can kaybı olmaması için helikopteri farklı bölgeye hareket ettirmeye çalıştığını ve kahramanca öldüğünü belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Idlib, muhaliflerin güçlü olduğu bir bölge.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG