Erişilebilirlik

Halep'te Çatışmalar 11'nci Gününe Girdi


Suriye’de Halep dahil çeşitli kentlerde şiddetli çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki İnsan Hakları Gözlem örgütü , Suriye ordusunun Halep’in isyancıların elindeki mahallelerini top ateşine tuttuğunu ancak isyancıları bu bölgelerden çıkartmayı başaramadığını önesürdü.
Ülke içindeki görgütanıklarından bilgi alan örgütün haberleri yabancı basına kısıtlama uygulandığı için bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

Halep’teki çatışmalar 11 inci gününe girerken insan hakları eylemcileri Suriye ordusunun Deraa ilinde de bazı bölgeleri top ateşine tuttuğunu ve baskınlar düzenlediğini bildirdi.
Ayrıca Şam’ın bazı mahallelerinde, Türk sınırındaki İdlib ilinde ve Deir Ezzor kentinde de çatışmalar olduğu haber veriliyor.

Öteyandan New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon top atışının ve ağır silahların sivil halkı olumsuz yönde etkilediğini, gelişmelerden kaygı duyduğunu açıkladı. Ban, Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmamayı taahhüt etmeye çağırdı.

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Londra’daki Suriye Büyükelçiliği maslahatgüzarının görevini bıraktığını açıkladı. Büyükelçilik Maslahatgüzarı Halid el Eyyubi, bundan böyle devlet başkanı Beşar Esad’ın hükümetini temsil etmeyeceğini İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na bildirdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG