Erişilebilirlik

Halepli Çocuklar Seslerini Duyurmaya Çalışıyor


Halepli Çocuklar Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Halepli Çocuklar Seslerini Duyurmaya Çalışıyor

Halep’in doğusu haftalardır, Suriye ordusunun kuşatması altında. Halep halkına kenti terk etmeleri için çağrı yapılıyor.

Yedi yaşındaki Bana Al Abed’in, Doğu Halep’teki evi, aylardır gece gündüz demeden bombalanıyor. Cep telefonları hala çalıştığı için, Bana, kentte yaşanan dehşeti dünyayla paylaşıyor.

Bana, sosyal medyada hızla tanındı. Annesi Fatima’nın yardımıyla Twitter hesabı açan Bana, kuşatma altında bulunan kentteki yaşamı, bir çocuğun bakış açısıyla paylaşıyor. Periscope uygulamasını kullanarak, Internet’ten canlı yayın bile yapıyor.

Akşam saatleri yaklaşırken, kentteki çocukları ve anne-babalarını filme çeken Fatima, cehennemde yaşadıklarını söylüyor.

Fatima ve eşi, üç çocuğuyla birlikte kentten kaçmayı düşünmüş. Rusya’nın desteklediği Suriye güçleri, sivillerin kuşatmadan kaçması için güvenlik koridoru açtıklarını açıkladı. Ancak Fatima bunun bir tuzak olduğunu söylüyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar, Halep’teki hava saldırılarında, Eylül’den beri 136 çocuğun öldüğünü, 468 çocuğun da yaralandığını söylüyor.

Personel ve ilaç sıkıntısı çeken hastaneler, ihtiyacı karşılayamıyor.

Yetersiz beslenme oranları tırmanıyor. Çocuklar sadece bombalardan değil, gıda yetersizliği ve hastalıklardan da ölüyor. Fatima, kuşatmanın sivilleri hedef aldığını söylüyor.

Barıştan hala çok uzakta olan Halep’te, çocukların hayatta kalma mücadelesi her gün daha da zorlaşıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG