Erişilebilirlik

Halep'te Çatışmalar Kesilmedi


Suriye güçleri Halep’in birkaç farklı bölgesinde rejim karşıtlarıyla çarpışıyor. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hanasır’ın doğusunda ordu ve rejim yanlısı milislerin IŞİD militanları ile şiddetli çatışmalara girdiğini bildirdi.

Ayrıca, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle ordunun Halep’in kuzeyinde taarruza başladığı bildiriliyor. Taarruz, muhaliflerin önemli bir ikmal hattını tehdit ediyor. Henderat yakınlarında son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 14 rejim yanlısı savaşçının ve 20 muhalifin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü direktörü Rami Abdülrahman, Halep’in Suriye’de savaş ve barış konusunda kilit önemde olduğunu söyledi ve “Herkesin Halep’te çıkarı var” diye konuştu.

Washington’da üst düzey bir yetkili, Fransız Haber Ajansı’na verdiği demeçte, Suriye hükümetinin Rusya destekli taarruzu konusunda son derece endişeli olduklarını söyledi.

Ülkede beş yıl önce başlayan barışçıl gösterilere rejimin sert müdahalesinin ardından çatışmalar çıktı ve durum iç savaşa dönüştü. Çatışmalar, 2012’de Türkiye sınırına yakın Halep’e sıçramıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG