Erişilebilirlik

Halep’e Ağır Bombardıman


Suriye’de ateşkes umudu kalmadı. Birleşmiş Milletler’de, çatışmaların sona erdirilmesi için görüşmelerden sonuç alınamazken, Esat rejimi yeni bir askeri operasyon başlattı.

Ülkenin en büyük şehri Halep’in doğusunda gece yarısı başlatılan hava saldırıları 12 saatten fazla sürdü.

100’den fazla hava saldırısı düzenlenen operasyonda Esat rejimi askeri hedefleri vurduğunu iddia etti. Suriye hükümeti sivillere, muhaliflerin konuşlandığı yerlerden uzak durmaları çağrısında bulundu; ancak bazı yerel kaynaklar ve görgü tanıkları sivillerin de hedef alındığını öne sürdü.

Haber ajansı Reuters’a bilgi veren Suriye Sivil Savunma örgütü, 70’ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini, en az 40 binanın da yıkıldığını söyledi. Varil bombaları da kullanılan bombardıman sırasında, bölgenin su ihtiyacını karşılayan bir istasyon tamamen hasar gördü. El Nusra’ya yakın olduğu iddia edilen sivil arama kurtarma grubu Beyaz Miğferliler dört yardım merkezinden üçünün kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Yine Reuters’a konuşan Suriye ordusundan bir yetkili de, operasyonun kara saldırılarını da kapsayacağını ve “bir süre” devam edeceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG