Erişilebilirlik

Halkbank Genel Müdür Yardımcısıyla Rıza Sarraf'ın Davaları Birleştirildi


Bir gezi için 23 Mart'ta New York'a gelen ve JFK Havalimanı’nda Türkiye’ye dönmek üzereyken 27 Mart'ta gözaltına alınan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'yla Amerika’da tutuklu bulunan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın davaları birleştirildi.

Hakan Atilla hakkında hazırlanan iddianamede de genel müdür yardımcısı, Rıza Sarraf ile benzer şekilde İran’a yönelik ambargoları delmek ve Amerikan finans kurumlarını zarara uğratmak gibi iddialarla suçlanmış ve hakkında 50 yıl hapis cezası istenmişti.

Davadan ayrılan New York Eyaleti Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın vekili olan Joon H. Kim imzasıyla açıklanan karara göre ikili hakkında 30 sayfalık bir iddianame hazırlandı.

Sarraf ve Atilla 24 Nisan tarihinde New York’ta hakim karşısına çıkacak.

"Atilla tutuklanacaklar listesinde yoktu"

Sarraf davasını başından itibaren izleyen New York Barosu ve New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'ne kayıtlı Avukat Cahit Akbulut, Atilla'nın tutuklanmasının Sarraf davasında iddia makamının elini kuvvetlendirdiğini söyledi.

Akbulut, “Tahminime göre Atilla tutuklanacaklar listesinde değildi. Olsaydı girişte tutuklanırdı. ABD'ye giriş öncesi yolcu listesinde ismi dikkati çekmiş. Girişteki sorgulamayı mutakip savcılığın gözaltı talebiyle tutuklandığını düşünüyorum. Ayrıca eş zamanlı mahkeme dışı kanallarla bir anlaşma arayışı içinde olan Sarraf'a karşı bu tutuklamayı savcılık için bir bonus olarak değerlendirebiliriz. Çünkü bu davada Sarraf'ın haricinde tutuklu yargılanan bir kişi yok. Bu yüzden bu tutuklamanın Sarraf davasını etkileyeceğini düşünüyorum," dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG