Erişilebilirlik

Hala Yeşil Kart Şansınız Olabilir


Hala Yeşil Kart Şansınız Olabilir
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Ekim-Kasım 2015 tarihlerinde başvuruların yapıldığı 2017 yılı için olan Yeşil Kart çekilişinin kazananlar listesi Mayıs 2016’da açıklanmıştı. Ancak Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği yayınladığı bildiride, bu listeye 6 Eylül itibariyle yeni isimlerin eklendiğini belirtti.

“06 Eylül 2016 itibariyle 2017 göçmenlik kurasını kazananlar listesine yeni isimler eklenmiş bulunmaktadır. Başvuru numaranız ile www.dvlottery.state.gov web sitesinden kurayı-kazanıp kazanmadığınızı kontrol edebilirsiniz” denilen açıklamada, kazananların vakit kaybetmeden başvurularını yapmaları tavsiye ediliyor. Bunun nedeni ise büyükelçilikte her ay kısıtlı sayıda “Diversity Lottery - Çeşitlilik Vizesi” randevusu verilmesi ve her yıl 50 bin olan Çeşitlilik Vizesi kotasının dolabilecek olması.

Büyükelçilik ayrıca, çekilişi kazananlara, kazandıklarına dair bir bilgi bildirimi yapılmayacağı ve başvuru sahiplerinin, bunu kendilerinin kontrol etmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Amerika’da oturma ve çalışma izni veren Yeşil Kart çekilişi, “Çeşitlilik Vizesi Çekilişi” olarak adlandırılıyor. Her yıl bu program ile 50 bin kişiye verilen Yeşil Kart için dünyanın pek çok bölgesinden milyonlarca kişi başvuru yapıyor.

2018 Yeşil Kart çekilişi başvurularının, diğer yıllarda olduğu gibi, Ekim ayında başlaması bekleniyor.

Açıklamayı Büyükelçilik web sitesi üzerinden görebilirsiniz: https://turkish.turkey.usembassy.gov/gocmen_vize_hizmetleri.html

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG