Erişilebilirlik

Hakkari Sınırında Büyük Operasyon


Hakkari’nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'ye dün gece saldırı girişiminde bulunan kalabalık PKK’lı grubunu püskürten güvenlik güçleri, başta Goman Dağları olmak üzere PKK’lıların bulunduğu bölgelerde hava destekli büyük operasyon başlattı. Şemdinli’de sabaha kadar silah sesi yankılandı, helikopter ve uçak gürültüsü uyutmadı.

Kalabalık PKK’lı grup Kuzey Irak’taki kamplarından ağır silahlarla gelip sınırdan sızarak Şemdinli’ye hakim dağlık bölgede toplandı. PKK’lı grup dün gece yarısından sonra ilçe merkezine sızmak için harekete geçti. Güvenlik güçleri, dana önce de Şemdinli’ye baskın düzenleyen PKK’nın saldırı girişimine anında karşılık verdi. PKK'lıların ilçeye girmesini önleyen güvenlik güçleri, toplu olarak bulundukları bölgeleri karadan ve havadan ateş altına aldı.

Goman Dağları'na bomba yağdı

Şemdinli’de konuşlu 3’üncü Dağ ve Komando Taburu ile 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’ndan, kalabalık PKK’lı grubunun bulunduğu ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Goman Dağları’na obüs ve topçu atışı başlatıldı. Ardından devreye giren helikopterler, insansız hava araçlarının saptadığı PKK'lıların bulunduğu yerlere bomba yağdırdı.

Sabaha kadar silah ve top atışlarıyla, helikopter seslerinin kesilmediği Şemdinli semalarında günün ilk ışıklarıyla uçak hareketliliği başladı. Savaş uçakları, Irak topraklarına kaçmaya çalışan PKK’lıların geçiş noktalarını bombaladı.

Şemdinli’ye sevk edilen takviye birlikler, PKK’lılara yönelik karadan da geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Yiğitler köyü kırsalında çatışma

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Rüzgarlı ve Bağlar köyleri arasında 5 gün önce yol kesen PKK’lılara karşı başlatılan operasyon devam ediyor. Bölgede helikopter destekli operasyonda bugün saat 10.00 sıralarında Yiğitler Köyü kırsalında PKK'lı grup ile sıcak temas sağlandı.

Sikorsky helikopterle bölgeye indirilen komandolarla, PKK’lılar arasındaki çatışmanın aralıklarla devam ettiği bilgisi geldi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Şemdinli'de güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını söyledi.

Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Yiğitler bölgesinde operasyona çıkan güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çatışma çıktığını bildirdi.

Çatışmada, 1 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını ifade eden Alimoğlu, yaralı askerlerin helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti.

Terör örgütü PKK'ya derhal silahı bırakma çağrısı yapan Bakan Akdağ, silah taşıyarak veya kullanarak, zorbalık yaparak, bomba patlatarak, molotofkokteyli atarak hak arıyorum demenin akıl ve mantıkla, izanla ve insafla bağdaşır en ufak bir tarafının olmadığını vurguladı.

Eksik haklar varsa bunlar birlikte gidermeye ve tamamlaya devam edeceklerini dile getiren Akdağ, silah kullanmanın bir hak arama yolu olmadığı, aksine annelerin ağlamasına yol açtığını herkesin bilmesi ve etrafına anlatması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin tarihinde yönetimlerin, kolluk kuvvetlerin yanlışlıklar yaptığı dönemlerin olduğunu anlatan Akdağ, şunları kaydetti: ''Bu ülkede işkencenin yapıldığı zamanlar oldu. Ama bunlar yok artık. Şiddet hiçbir zaman maruz gösterilemez. Ama yargısız infaz ve işkencenin olduğu zaman gencin eline silah tutuşturmak belki o gün için kolay olabilirdi. Bunu izah etmek için bir takım fikirler öne sürebilirlerdi. Ama Türkiye'nin geldiği nokta bir gencin eline silah vermek hakikaten büyük bir insafsızlıktır. Bun görmemiz ve çocuklarımıza sahip çıkmamamız gerekir. Zorbalığa prim vermeyeceğiz, pabuç bırakmayacağız.''

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG