Erişilebilirlik

Haftanın En İyi 10 Teknolojik Yeniliği


Teknolojinin hızlı gelişiminden dolayı gün geçtikçe takip etmemiz de zorlaşıyor. Yeni Boeing 747 tasarımından, dijital masöze kadar bu haftanın en iyi 10 teknolojik yeniliğini kısa özetler halinde bir araya topladık.

1. Yarış Simülatörü

Dev Formula 1 yarış simülatörünü İsveç şirketi Norman Design tasarladı. Sistem 160-inç (406.4 santimetre) eğimli ekran ile arkadan projeksiyon kullanıyor.

Sisteme model Formula 1 aracı görünümü de verilebiliyor. Sistemin en cezbeden özelliği ise koltuğun oyunla birlikte hareket etmesi. Fiyatı, 114 bin dolar.




2. Ebedi Hayat

Rus girişimci Dmitry Itskov’un çılgın projesi ise sonsuza dek yaşayabilirsiniz. Itskov’un rüyası aynı Avatar filminde olduğu gibi kendi “avatarınızı” oluşturmak.

Itskov insan beynini robot vücuda nakletmek istiyor. İşlem, bilgisayara beynin içeriğini indirmekle başlıyor.

2015 yılında başlayan proje şimdiden 11 bini aşkın üyeye sahip.

http://2045.com/




3. Boeing 747 Yeniden Tasarlanıyor

Boeing iki katlı uçağını yeniden tasarlıyor. Tahminlere göre Boeing’in bu hamlesinin amacı Airbus A380 ile yarışabilmek.

Boeing’in mid-wing aircraft adlı tasarım konsepti (kanatların gövdenin ortasına monte edildiği uçak tasarımı) ne kadar güzel görünse de alt katta orta-kanat bölümünde pencere olmadığı için o bölümde oturanlar dışarıyı göremeyecek. Patent işlemlerini tamamlayan Boeing tasarım üzerindeki çalışmalara devam ediyor.

www.flightglobal.com/blogs/flightblogger/2012/07/why-would-boeing-design-a-mid-.html




4. Dijital Masöz

eSSage giyilebilir masaj cihazı olarak tasarlanmış. André Cofield tasarımı ile nerede olursanız olun eğitimli bir masaj uzmanı ya da sevdiğiniz insanın yaptığı şekilde masajdan yararlanabileceksiniz. Tabii ki nasıl hissedeceğiniz size bağlı.

eSSage wi-fi ile internete bağlanıyor, masajı yapmasını istediğiniz kişi Android ya da Apple uygulamaları ile elbiseyi kontrol edebiliyor.

http://prezi.com/kwh46yimzmh6/essage/




5. LG 84-inç (213.36 cm) Ultra HD TV

LG şirketi 84 inç boyutunda ürettiği televizyon için ön sipariş almaya başladı. 21,975 dolara satışa çıkan televizyonun ilk müşterisi Koreli bir işadamı olacak. Tanıtımına göre bu televizyon, 3,840 x 2,160 çözünürlükle günümüzün en iyi HDTV televizyonundan dahi daha iyi.

LG şu anda sadece 84 adet televizyonu satışa sunuyor, fakat gelecek aylarda ellerindeki stokların artacağı sözü veriyor. Ultra yüksek çözünürlüklü TV (UHDTV) umduğumuzdan da daha erken evlerimize girebilir.




6. Google Now

Google Now sayesinde işinize yarayan bilgilere doğru zamanda ulaşabileceksiniz. Google Now’ı bir çeşit akıllı takvim gibi düşünebilirsiniz. Neyi ne zaman yapacağınızdan yol durumuna kadar sizi bilgilendirebilir.

Örneğin sabah işe gitmeden önce size hava durumu bildirir ve eğer trafik kötüyse alternatife güzergâhları size sunabilir.

http://www.google.com/landing/now/




7. Google Fiber

Google ilk etapta deneme amaçlı olarak Kansas City’yi seçmişti ve fiber kabloları kente döşedi. 26 Haziran’da Google Fiber saniyede 1-gigabit internet hızını Kansas City’ye getirdi. Gigabit internet hızı ortalama bağlantıdan 40 ile 50 kat daha hızlı. Google, Google Fiber’ı “yeni internet çağı” olarak adlandırıyor.

Google’da bu gelişmeler yaşanırken, Amerikan internet servis sağlayıcılarından Comcast, Google Fiber’ın sadece üçte biri hıza ulaşan interneti ayda 205 dolara pazarlıyor. Hong Kong’da ise saniyede 500mb. hıza ulaşan internet ayda 37.34 dolara satılıyor.




8. Yeni Microsoft Office

Microsoft Office’in dokunmatik 15. Sürüm’ü yolda. Office 2012 tamamen bulut tabanlı geliştirildi. Google Docs, yeni adıyla Google Drive’da olduğu gibi artık Microsoft Office’i de kullanırken bir bilgisayarın kendi kısıtlamalarına bağlı kalmayacaksınız. Windows 8’in Metro tasarımını kullanan yeni Office daha çekici bir görünüme sokulmuş.




9. Master Lock

Master Lock şirketi elektronik kilitleri piyasaya sürüyor. 25 dolara satılacak kilitlerin pili değiştirilebiliyor ve 5 yıl dayanıyor. Kilitler, Amerika’da popüler olan önden çevirmeli “spinning dial” adı verilen şifreli kilit yöntemini kullanıyor.




10. Rimac Concept One

Uzun zamandan beri adından söz ettiren “Rimac Concept One” Eylül ayında satışa çıkıyor. Rimac Concept One 1088 beygir gücünde. Elektrikle çalışan aracın her tekerliğinde ayrı bir elektrik motoru var. Tam şarj ile 373 mil (600km) yol gidebiliyor. 0’dan 100’e sadece 2.8 saniyede çıkan aracı Hırvat otomobil şirketi Rimac üretiyor. Eylül ayında piyasaya 88 adet araç çıkarılacak. Arabaların satış fiyatı 980 bin dolar.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG