Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Seçim Sonrası Çatışmalar: 4 Ölü


Seçimden sonraki ilk operasyon haberi Diyarbakır’dan geldi. Silvan İlçesindeki hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyon öncesi 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tekel, Konak ve Mescit mahallerindeki yasak polis araçları ve camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. İlçedeki telefon ve internet bağlantısı da kesildi.

Yasağın ardından polis ekipleri mahallelere girdi. Mahallelerden silah ve patlama sesleri yükselirken, Azizoğlu Caddesi üzerindeki çatışmalarda, Abdülkerim Eleftoz, ayağına isabet eden kurşunla, Faysal Korkmaz ise vücuduna isabet eden şarapnel parçaları ile yaralandı. Her iki yaralı, ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada Feridun Mahallesindeki çatışmalarda ise Müslüm Tayyar adlı bir kişi ağır yaralandı. Diyarbakır’a sevk edilen Tayyar kurtarılamadı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada Tayyar’ın polisle çatışırken öldürüldüğünü ve 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arandığını duyurdu.

İkinci operasyon haberi ise Hakkari’den geldi. Yüksekova İlçesindeki hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlarda çatışma çıktı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çatışmalarda iki kişi yaralandı.

Çatışmada silahla yaralanan Çetin Dara ve Doğan Doğma kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hendeklerin kısmen kapandığı ilçede operasyonlar sürüyor. Siirt’te ise şüphe üzerine durdurulmak istenen iki kişi polise ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada bir kişi öldürüldü. Kaçan ikinci saldırganın yerini belirleyen polis operasyon başlattı.

Öte yandan seçimden sonra PKK’ya ilk kez hava operasyonu düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı Hakkari ile Irak Kürt BölgesindekiMetina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde PKK kanplarının bombalandığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG