Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Olaylı Gün: 17 Ölü


Bismil ilçesinde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçe merkezinde geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamada, ilçede banka para nakil aracının soyulması ve bazı vatandaşlara ait araçların gasp edilmesi üzerine operasyon kararı alındığı belirtildi. Operasyonda 4 YDGH üyesinin öldürüldüğü açıklandı. 4 kişinin cesetlerinin fotoğrafları, Şırnak’ta polis aracının arkasında sürüklenen PKK'lının fotoğraflarını paylaşan JİTEM rumuzlu twitter hesabından paylaşıldı.

Valilik açıklamasında operasyonlarda 4 kalaşnikof tüfek, değişik silahlar ait 3 bin 500 mermi, zırh delici roketler ve patlayıcıların ele geçirildiği belirtildi. Yasak kalktıktan sonra ilçede yine benzer manzaralar kameralara yansıdı. Çatışmalardan geriye mermi ve patlayıcı isabet eden bir çok yapı, hurdaya dönen araçlar, ağır hasar gören işyerleri kaldı. Araçların enkazları çatışma bölgesinde çıkarılırken, esnaflar işyerlerinde hasan tespiti yapmaya başladı. İlçedeki bir çok duvara milliyetçi içerikli mesajlar yazıldığı görüldü.

Bismil’de operasyon yapılan saatlerde Van’ın Başkale ilçesinden saldırı haberi geldi. Eşmepınar Jandarma Karakolu'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda 14 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı saldırı sonrası çıkan çatışmada 3 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

Bismil'de Silah Sesleri
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Genelkurmay Başkanlığı'nın gün içinde yaptığı başka bir açıklamada ise Hakkari’nin Şemdinli İlçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na saldırı düzenlendiği belirtildi. PKK’lı grubun üç ayrı noktadan karakola sızmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, çıkan çatışmada 10 PKK’lının öldürüldüğü bildirildi.

Tunceli'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H’a yönelik operasyonda ise 12 kişi yakalandı. Moğultay Mahallesi'ndeki bir adrese yapılan baskında molotof kokteylleri ve örgüte ait belgeler ele geçirildi.

Şırnak’ın Silopi İlçesinde ise 5 okula baskın yapan YDGH üyeleri 23 öğretmeni alıkoydu. Grup, öğretmenlere örgüt propagandası yaptıktan sonra serbest bıraktı. Olayın ardından valilik ikinci bir emre kadar Silopi’nin 8 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG