Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Gün Boyu Çatışma: 7 Ölü


Güneydoğu’da Gün Boyu Çatışma: 7 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Güneydoğu’dan haftanın ilk günü de ölüm haberleri geldi. Şırnak’ta iki ayrı saldırıda 5 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Cizre’de 2 sivil öldürülürken, Genelkurmay Başkanlığı 19 PKK’lının etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Bölgedeki ilk saldırı haberi Şırnak’ın İdil ilçesinden geldi. Devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşenen bomba patlatıldı. Olayda 7 polis yaralandı. Yaralanan polisler İdil Devlet hastanesine, ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır 3 polis yaşamını yitirdi. Diğer 4 polisin tedavisi sürüyor. Olayın ardından patlama bölgesine giden polis ekiplerine de roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında çıkan çatışma aralıklarla uzun süre devam etti. Patlama nedeniyle İdil Belediyesi, Cumhuriyet ilköğretim okulu ile birçok ev ve işyerinin camları kırıldı.

Bir ölüm de sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Cizre’de yaşandı. Sur mahallesinde 35 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Kaplan, evinin önünde kurşunlara hedef oldu. Kaplan yaşamını yitirdi. Cudi mahallesinde ise dün hayvanlarına ot vermek için çıkan Mehmet Rıdvan Kaymaz’dan haber alınamayınca yakınları aramaya çıktı. Kaymaz, hayvanlarının yanında başından vurulmuş halde bulundu. Kaplan'ın cesedi otopsi için Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akşam saatlerinde de Şırnak’tan bir saldırı düzenlendi. Kent merkezindeki Yeni mahallesinde PKK'lı bir grup, polis servis aracının geçişi sırasında roketatarla saldırdı. Roketatar mermisinin servis aracına isabet etmesi sonucu 2 polis öldü, 3 polis yaralandı. Yaralılar Şırnak Asker Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı bugün, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 17, Silopi ilçesinde 1, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 1 olmak üzere toplam 19 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada şimdiye kadar etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısının Cizre'de 337, Silopi'de 136 ve Sur'da 102 olduğu yer aldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise bugün, 45 gündür süren sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarda en yoğun çatışmaların yaşandığı gün oldu. Sabah saatlerinde başlayan tank atışları aralıklarla akşama kadar sürdü.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG