Erişilebilirlik

Güney Kore'de Savaş Korkusu Hakim Değil


Güney Kore'de Savaş Korkusu Hakim Değil
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Kore yarımadasında siyasi ve askeri kriz tırmanışta. Kuzey Kore’nin Güney Kore ve Amerika’yı hedef alabilecek füze denemeleri gündemden düşmüyor. Ancak bu kriz Güney Kore’de sokağa pek de yansımış görünmüyor.

Güney Kore’nin başkenti Seul’de kiraz ağaçları çiçek açtı. Yeouido Parkı’na gelen kalabalık kaygısız görünüyor. Herkes bölgenin savaşın eşiğinde olabileceği fikrinden uzak durmaya çalışıyor.

Kuzey Kore’nin süregelen ve Amerika’yı hedef alabilme amacı taşıyan nükleer ve balistik füze denemeleri, iki ülke arasında çatışma riskini arttırıyor.

Pyongyang’ın altıncı nükleer denemesi beklenirken, Amerika USS Carl Vinson savaş gemisi eşliğinde askeri deniz gücünü bölgeye gönderdi.

Başkan Donald Trump, bir sosyal medya paylaşımında, Kuzey Kore’nin belasını aradığını yazdı. Pyongyang da, Washington’un saldırgan tutumuna, hem Güney Kore hem Amerika’yı hedef alacak nükleer silahlarla misilleme yapabileceği uyarısında bulundu.

Ancak gerilimin tırmanması, Seul sokaklarında paniğe yol açmışa benzemiyor. Güney Kore’de çoğunluk, bu krizi, yıllardır oynanan siyasi bir tiyatronun parçası olarak görme eğiliminde.

Bazıları da Washington’un tutumunun, yeni Amerika Başkanı’nın kendisini göstermek için bir yol olduğunu düşünüyor.

Güney Koreliler, tüm tarafların kimsenin kazanamayacağı bir savaşı körüklemek yerine, barışı korumak için hareket etmesi gerektiğini düşünüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG