Erişilebilirlik

Güney Afrikalı Engelli Atlete Cinayet Suçlaması


Sevgilisini öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı engelli atlet Oscar Pistorius, çıkarıldığı mahkemede hakkındaki suç duyurusu okunduğunda gözyaşlarına boğuldu

Sevgilisini öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı engelli atlet Oscar Pistorius, çıkarıldığı mahkemede hakkındaki suç duyurusu okunduğunda gözyaşlarına boğuldu.

26 yaşındaki atlet, dün manken kız arkadaşını silahla öldürmek suçundan tutuklanmıştı. Bacakları tam gelişmeden doğan atlet, protezli haliyle geçen yaz yapılan Londra olimpiyatlarında yarışmış, yarı finale kadar yükselmişti. Bundan dolayı Pistorius’a Ridley Scott’un 1982 yapımı Bıçak Sırtı adlı filminden esinlenerek, “blade runner – bıçak koşucusu” adı verilmişti.

Pistorius’un ailesi ve menajeri ünlü koşucunun kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldürmüş olabileceği iddialarını yalanlayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada aile, Steenkamp’ın yakınlarına da başsağlığı diledi.

Savcılarsa Oscar Pistorius’un planlı cinayet işlemiş olabileceğinden kuşkulanıyor.

29 yaşındaki manken Steenkamp aynı zamanda Hukuk Fakültesi mezunuydu. Yetkililer, Steenkamp’ın Pistorius’a ait bir tabancayla dört kez vurulduğunu açıkladı.
Pistorius’un duruşmasını izleyen Amerika’nın Sesi muhabiri, sanığın duruşma sırasında sürekli ellerini yüzüne kapatarak sessizce ağladığını bildirdi. Pistorius’un ceketiyle yüzünü gazetecilerden gizlemeye çalıştığı gözlendi. Sanık duruşmadan sonra cezaevine nakledildi.

Oscar Pistorius, Güney Afrika’da halk kahramanı bir sporcu olarak biliniyor. Londra Olimpiyatları’nda diğer sporcularla 400 metrede mücadele veren engelli atlet, bunun hemen ardından düzenlenen Paralimpik Olimpiyatlarda da 200 metre koşuda gümüş, 4x100 bayrak yarışı ve 400 metre koşuda da altın madalya almıştı.

‘Sevgililer Günü’nde cinayet mi?

İlk gelen haberlerde Pistorius’un kız arkadaşını hırsız sanarak vurduğu bildirilmişti. Ancak ünlü atletin komşuları, cinayetten hemen önce evin içinde bağrışmalar duyduklarını söyledi. Polis, oldukça iyi korunan konutta çiftin zaman zaman tartışmalar yaşadığını da kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG