Erişilebilirlik

Gümrüklerde Oy Kullanma İşlemi Başladı


Gümrüklerde Oy Kullanma İşlemi Başladı
Gümrüklerde Oy Kullanma İşlemi Başladı

Gümrüklerde oy kullanma işlemi 10 Mayıs'ta başladı.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24'üncü dönem milletvekilliği genel seçimleri için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, dünden itibaren gümrük kapılarında oy kullanmaya başladı. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 12 Haziran Pazar günü saat 17’e kadar devam edecek.

Yüksek Seçim Kurulu'na göre, bu seçimlerde yurtiçi seçmen sayısı 50 milyon 189 bin 930, yurtdışı seçmen sayısı ise 2 milyon 568 bin 977.

Gümrük kapılarında oy kullanacak olan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye giriş ve çıkış yaptıklarını gösteren Türk pasaportlarını sandık kurulu başkanlarına göstermeleri gerekiyor.

Çifte vatandaşlığa sahip Türk vatandaşlarının yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmaları halinde, T.C. pasaportlarını göstererek oy kullanmaları mümkün.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk vatandaşlarının oy kullanabilmeleri için;

Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmaları,

Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarını Sandık Kuruluna tevdi etmeleri,

Pasaportlarında ülkeye ‘GİRİŞ’ veya ülkeden ‘ÇIKIŞ’ yaptıklarını gösteren damgaların bulunması gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 24 saat oy kullanabilecekleri gümrük kapıları şunlar:

Karayolu:Gürbulak, Sarp, Kapıkule, Habur, İpsala, Hamzabeyli, Cilvegözü, Dereköy Karayolu gümrük kapıları;

Hava Limanı:Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Dalaman, Bodrum-Milas-Güllük, Samsun, Trabzon Hava Limanı gümrük kapıları;

Deniz Limanı: Kuşadası, Çeşme Deniz Limanı. TaşucuLimanı'nda oy kullanma işlemi saat 10:00 - 02:00 arasında yapılacak.

XS
SM
MD
LG