Erişilebilirlik

Gülen’e Yakalama Kararı


Yarı resmi Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul’da 1. Sulh Ceza Hakimliği “paralel yapı” soruşturması kapsamında Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti

İstanbul’da 1. Sulh Ceza Hakimliği hükümete yönelik darbe girişiminde bulunmakla suçlanan ve Amerika’da yaşayan din adamı Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Samanyolu televizyon kanalının yöneticisi Hidayet Karaca ve bazı polis yetkililerinin terör suçlamasıyla tutuklanmasına, Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın serbest bırakılmasına karar verdi.

Ayrıca Türk medyası, bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük destekçilerinden biri olan Hizmet Hareketi lideri Fethullah Gülen hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın mahkeme nezdinde yakalama kararı talebinde bulunduğunu yazdı. Yarı resmi haber Anadolu Ajansı da az önce İstanbul’da 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin bu talebi onayladığı ve yakalama kararının çıkarılmasına hükmettiğini yazdı.

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik darbe girişiminde bulunma suçlamasıyla tutuklanmasına karar verilmişti.

Geçen Aralık ayında dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çevresini hedef alan yolsuzluk operasyonu, bir dönem birbirlerine çok yakın olan Gülen ve Erdoğan arasında büyük kavgaya neden olmuştu.

Erdoğan, Gülen Hareketi destekçilerinin Türkiye’deki devlet kurumlarına sızarak kontrolü ele geçirmekle suçlarken, Gülen bu iddiaları reddetmişti.

Amerika, 1999 yılından bu yana Pennsylvania’da yaşayan Fethullah Gülen için, Türkiye'den defalarca gelen iade talebini yanıtsız bıraktı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG