Erişilebilirlik

Gül: ‘Türkiye Demokrasi Yolunda Güçlenmeli’


TBMM tarafından seçilen son cumhurbaşkanı olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu kullanırken, demokrasi ve hukuka bağlılık mesajı verdi. Sabah saatlerinde oyunu kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise halkın tercihlerine saygı duyacaklarını ifade etti

Türkiye'de mevcut yasal düzenleme uyarınca TBMM tarafından seçilen son cumhurbaşkanı olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerini alacak yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere yapılan seçimde oyunu kullanırken, demokrasi ve hukuka bağlılık mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 2007 yılında, 28 Ağustos'ta TBMM'de yemin ederek üstlendiği Cumhurbaşkanlığı görevini devir etmeden önce 11. Cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez sandık başındaydı. Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Ankara'da Çankaya İlkokulu'nda oyunu kullandı. Gül, oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaparak, şunları dile getirdi: "TBMM'nin seçtiği son Cumhurbaşkanı olarak son kez oyumuzu kullandık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. 7 sene önce yaşanan demokrasi ve hukuka aykırı olaylar söz konusu olunca bir Anayasa değişikliği yapmıştık. Ve bugün ilk defa halk, oylamasıyla Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Bunun hayırlı olmasını, iyilikler getirmesini temenni ediyorum. Bütün arzum görüşüm ve tavsiyem Cumhurbaşkanı olarak artık Türkiye'nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini güçlendirerek yoluna devam etmesidir. Bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum, bütün vatandaşlarıma da muhabbetlerimi sunuyorum."

Soruları ise yanıtsız bırakmayı tercih eden Gül, bir vatandaş ile tokalaşırken kendisine yöneltilen "Ankara'da yaşamaya devam edecek misiniz?" sorusuna "Bakacağız" yanıtını verdi.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Linki indirmek için

Kılıçdaroğlu: ‘Ekmeleddin Bey'e şükran borçluyuz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sabah saatlerinde oyunu Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda kullandı. Halkın tercihlerine saygı duyacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı: "Sandık başına gidip oyunu kullanan tüm yurttaşlara şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte biz CHP olarak demokrasi tarihine önemli bir katkıda bulunduk. İlk kez 14 siyasi parti bir aday üzerinde anlaştık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. İlerde Türkiye'nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir. Seçim sürecinin çok zor ve eşitsiz koşullarda geçtiğini herkes biliyor. Ama tüm bunlara rağmen, Türk siyasetine yeni bir üslup, tarz geldi. Ekmeleddin Bey bu konuda yeni bir süreç başlattı. Kendisine bir şükran borçluyuz. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz. Umarım seçimler halkımız için hayırlı olur. Kuşkusuz bu seçim demokrasimiz için çok önemli bir seçim. Bunu hep beraber göreceğiz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den iyi dilek temennisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Cumhuriyet tarihimizin ve siyasi hayatımızın çok önemli bir gününde bulunuyoruz. İlk defa cumhurbaşkanımız milletimiz tarafından seçilecek. Yüksek bir katılımla gerçekleşmesi temennisi ile oyumuzu kullandık. Devletimize milletimize hayırlı olsun" dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG