Erişilebilirlik

'Güç Uyanıyor' Rekora Doymuyor


Hollywood'daki ünlü Çin Tiyatrosu, Güç Uyanıyor'un vizyona girdiği yüzlerce sinemadan biri
Hollywood'daki ünlü Çin Tiyatrosu, Güç Uyanıyor'un vizyona girdiği yüzlerce sinemadan biri

Yıldız Savaşları serisinin son ayağı olan 'Güç Uyanıyor,' Amerika’da Noel günü gişe hasılatı rekorunu elinde bulunduran 2009 yapımı Sherlock Holmes’un bu rekorunu kırmayı başardı. 'Güç Uyanıyor' tüm dünyada şimdiye kadar 890,3 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti

Noel günü 49,3 milyon dolarlık gişe hasılatı elde eden Güç Uyanıyor, böylelikle Robert Downey, Jr.‘un başrolü oynadığı Sherlock Holmes’un 24,6 milyon dolarlık Noel günü gişe rekorunu kırmış oldu.

Güç Uyanıyor dünya çapında da vizyona girdiği 17 Aralık’tan bu yana 890,3 milyon dolarlık gişe geliri elde etti. Bu miktarın 440,4 milyon doları, bir başka deyişle neredeyse yarısı, Amerika içinde elde edildi.

Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi olan Güç Uyanıyor’un birkaç gün içinde bir milyar dolar eşiğini geçerek en kısa sürede bir milyar dolar hasılat elde eden film unvanını da ele geçirmesi bekleniyor.

Şubat ayında sahiplerini bulacak Oscar Ödülleri öncesinde sinema dünyasının en yoğun günlerini yaşadığı şu sıralar Will Smith’in başrolü oynadığı Concussion, Jennifer Lawrence’ın başrolü oynadığı Joy, Quentin Tarantino’nun yönetmenliğini yaptığı The Hateful Eight ve Leonardo DiCaprio’nun başrolü oynadığı The Revenant gibi birbirinden iddialı yapımlar izleyicilerle buluşuyor.

Öte yandan Disney şirketi, tüm temalı eğlence parklarında Yıldız Savaşları karakterlerine, robot ve yaratıklarına yer vereceği yeni bölümler açmayı planlıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG