Erişilebilirlik

59. Grammy Ödülleri Sahiplerini Buldu


59. Grammy Ödülleri dün akşam sahiplerini buldu. Yılın Şarkısı, Yılın Albümü ve Yılın Kaydı kategorilerinde Beyonce’yi geride bırakan Adele, 5 Grammy ödülü kazanarak geceye damgasını vurdu.

Geçtiğimiz hafta hamile olduğunu açıklayan Beyonce, ödül töreninde sergilediği performansında ‘annelik’ temasını öne çıkardı. Şarkıcı En İyi Çağdaş Urban Albüm ödülünü “Lemonade” isimli albümü ile kazandı.

Beyonce
Beyonce

Gecede ayrıca, Lady Gaga, Metallica grubu ile düet yaparken, 70’lerin Saturday Night Fever - Cumartesi Gecesi Ateşi” filmi Bee Gees grubunun şarkıları ile anıldı.

Grammy Ödül Töreni’nde, geçen yıl hayatını kaybeden Prince’i anmak için Bruno Mars sahne aldı. George Michael’ı anmak için, şarkıcının “Fast Love” şarkısını söylemek üzere sahne alan Adele, performansının başlarında teknik bir nedenle şarkıya ara verdi. “Bu, George Michael için, hata yapamam” diyerek seyircilerden özür dileyen Adele, performansına yeniden başladı.

Bruno Mars
Bruno Mars

En İyi Yeni Sanatçı ödülü ise, parçalarını sadece müzik paylaşım siteleri üzerinden dinleyicilerine ulaştıran ve hiçbir şarkı satışı yapmayan Chance the Rapper’a gitti.

2016 yılı başında hayatını kaybeden David Bowie’nin “Blackstar” şarkısı da En İyi Rock Performansı ve En İyi Rock Şarkısı ödüllerini kazandı.

Beyonce’nin kardeşi Solange de Cranes “in the Sky” şarkısı ile En İyi R&B Performansı ödülüne layık görüldü.

En İyi Country Müzik Şarkısı Performansı ödülünü de “My Church” isimli şarkısı ile Maren Morris aldı.

59. Grammy Ödül Töreni’ni, ünlü komedyen James Corden sundu.

A Tribe Called Quest grubu ise performansları sırasında verdikleri politik mesajla geceye damga vurdu.

Performans sırasında Busta Ryhmes, Başkan Donald Trump’ı çoğunluğunu Müslümanlar’ın oluşturduğu yedi ülkeye getirdiği seyahat yasağı nedeniyle eleştirdi.

Şarkıcılar, performans sırasında ‘Direnin’ sloganlarının yanı sıra, Amerikan Anayasası’nın giriş cümlesi olan “Biz, Vatandaşlar” sözlerini de sık sık kullandı.

Katy Perry de performansı sırasında pek çok politik mesaj verdi, Anayasa’ya atıfta bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG