Erişilebilirlik

Grammy Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu


Grammy Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Grammy Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu

54’üncü Grammy müzik ödülleri Los Angeles’ta yapılan törenle sahiplerini buldu.

Gece, ünlü şarkıcı Whitney Houston’un törenden bir gün önceki ani ölümü nedeniyle hüzünlü bir havada geçti. Törenin sunucusu LL Cool J 48 yaşında hayata gözlerini yuman Houston için sahnede dua etti. Oscar ödüllü Jennifer Hudson, Whitney Houston anısına, efsanevi şarkıcının en sevilen şarkılarından biri olan I Will Always Love You’yu seslendirdi.

İngiliz şarkıcı Adele, aday olduğu tüm kategorilerde ödülü kucaklayarak geceye damgasını vurdu. Sanatçının 21 adlı albümü, Yılın Albümü ve En İyi Pop Vokal Albümü kategorilerinde Grammy’ye layık görüldü. Adele, Rolling in the Deep adlı parçasıysa Yılın Plağı, Yılın Şarkısı ve En İyi Kısa Müzik Videosu ödüllerini aldı. 21 albümünün en popüler parçalarından Someone Like You ise En İyi Pop Solo Performansı dalında ödüllendirildi. Ekim ayında ses tellerinden ameliyat olan Adele, ameliyattan sonraki ilk canlı sahne performansıyla büyük beğeni topladı.

En İti Rap Performansı kategorisinde Grammy, Jay Z ve Kanye West’in Otis adlı çalışmasına verildi.

Folk pop grubu Bon Iver En İyi Yeni Sanatçı ödülünü aldı.

En İyi Country Albümü ödülü Lady Antebellum’un Own the Night, En İyi Rock Performansı ödülüyse Foo Fighters’ın Walk adlı çalışmalarına verildi.

Tony Bennett, Paul McCartney, The Beach Boys ve kısa süre önce Alzheimer hastalığına yakalandığını açıklayan ünlü Country müziği şarkıcısı Glen Campbell gibi sanatçılar söyledikleri şarkılarla geceye renk kattı.


XS
SM
MD
LG