Erişilebilirlik

Grammy Adayı La Roux’u Başarılı Bir Yıl Bekliyor


Grammy Adayı La Roux’u Başarılı Bir Yıl Bekliyor
Grammy Adayı La Roux’u Başarılı Bir Yıl Bekliyor

İngiliz La Roux grubu üyeleri Ben Langmaid ve Elly Jackson ilk Amerika turlarını gerçekleştiriyor. Grubun kendi adını taşıyan albümü 1980’lerin ezgilerinden ilham almış. Amerika’nın Sesi Elly Jackson’la grubun tur otobüsünde konuştu.



La Roux Fransızca’da Kırmızı anlamına geliyor. Grubun ismi, baş şarkıcısı Elenore Jackson’ın kızıl saçlarıyla uyum sağlıyor. Bulletproof adlı şarkılarıyla büyük başarı sağlayan grup Eurythmix’e benzetiliyor. Elly ise moda anlayışı nedeniyle İngiltere’nin Lady Gaga’sı olarak tanınıyor. Peki Elly bu benzetmeden hoşnut mu? Genç şarkıcı şöyle yanıt veriyor: “Bence kimse bir başkasına benzetilmekten hoşlanmaz. Lady Gaga da bana benzetilmekten hoşlanmazdı. Kendisine bir pop sanatçısı olarak çok saygı duyuyorum. Ama ikimiz farklı sanatçılarız. Nerede kolay bir benzetme varsa insanlar bunu yapacaktır. Belki çılgın bir saçım var ondan. Giyiniş tarzımız da benziyor.”

Elly kendi benzersiz stilinin sıkıntıdan doğduğunu söylüyor. Yeni görünüşü dolayısıyla babası Elly’i 80’lerin pop yıldızlarına benzetiyor. “Tarzım kendiliğinden oluşuverdi,” diyen Elly şöyle devam ediyor: “Babam bana Rick Astley demeye başladı ve ben de bunun komik olduğunu düşündüm. Ve o isim öyle kaldı, büyük bir mesele haline geldi. Benim saçımın bir modeli yok aslında. Uzun süre böyle kalmayacak. Bu albüm için idealdi. Müzikseverlerin beni kolay farketmesine yaradı. Pop yıldızı olarak hemen farkedilmek istiyorsunuz. Amacım bu değildi ama işe yaradı.”

La Roux’un ilk albümünü tamamlaması 6 yıl sürmüş. Elly ikinci albüm için çalışmalara başlamış. Genç şarkıcı, “O hareketli sentez her zaman müziğimizin bir parçası olacak. La Roux’un tarzı en azından şimdilik böyle. Biraz daha seksi bir havası olsun istiyorum. Amacım seksten ya da mini etekten bahsetmek değil ama müziğin kulağa gelişi seksi olsun istiyorum,” diyor.

İkinci albümlerini iki ay içinde çıkaracaklarını söyleyen Elly, “2011 baharında çıkarmak iyi olur. Ama kesin bir tarih yok. Şu anda bu tarih veremiyorum, çünkü her zaman son anda bazı aksilikler çıkabilir,” diye konuşuyor.

XS
SM
MD
LG