Erişilebilirlik

Suriye'de Bombardıman Devam Ediyor


Yerel kaynaklar, Suriye helikopterlerinin Halep’te isyancıların elindeki bölgeleri bombaladığını bildiriyor

Yerel kaynaklar, Suriye helikopterlerinin Halep’te isyancıların elindeki bölgeleri bombaladığını bildiriyor.

Bombardıman bölgesinden çekildiği iddia edilen amatör video görüntülerde enkaz altında sağ kalanları arayan kişiler görülüyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye’deki durumun tüm dünyada çözülmesi gereken en acil sorun olduğunu açıklamıştı. BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi, ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları John Kerry ve Sergei Lavrov’la görüştüğünü söyleyen Ban, bu yetkililere Suriye’deki çatışan tarafları 10 Şubat’ta yapılacak ikinci tur Cenevre-2 görüşmelerine geri dönmeye ikna etme çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Ban Ki Moon ayrıca tüm tarafları, özellikle de Esat rejimini, kuşatma altında mahsur kalan kişilere insani yardım ulaştırmaya izin vermeye çağırdı.

Dün Cenevre-2 görüşmelerinin ilk turu, fazla bir ilerleme sağlayamadan sona ermişti. Ancak yetkililer, ikinci tur görüşmeler için gerekli temellerin oluştuğunu söylemekle yetiniyor.

Suriye’de üç yıldır devam eden iç savaşta, en fazla şiddete hedef olan yerlere insani yardım ulaştırılması en büyük sorunlardan biri ve en azından bu konuda çatışan taraflar arasında bir ortak zemin oluşturulmasına çalışılıyor.

Lahdar İbrahimi, özellikle isyancıların kontrolunda, BM’nin Suriye birlikleri tarafından kuşatma altında bulunan ve açlıktan ölme aşamasına gelen Humus halkına yardım ulaştırılamıyor olmasından çok büyük hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

Yardım konvoyları, Şam’ın güneyindeki Yarmuk’a malzeme ulaştırmaya çalışıyor.

Suriye’de üç yıl önce rejim karşıtı barışçı gösteriler, daha sonra iç savaşa dönüştü. Bu süre içinde 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 9 milyona yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG