Erişilebilirlik

Göçmenlik Reformu Ciddi Tartışma Konusu


Göçmenlik Reformunda Anlaşmazlık Tırmanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Göçmenlik reformu tartışmaları Kongre'de Cumhuriyetçiler’le Demokratlar’ı karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Demokratlar Cumhuriyetçiler'den göçmenlik tasarısını Temsilciler Meclisi'nde oya sunmalarını istiyor

Göçmenlik reformuyla ilgili tartışmalar Amerikan Kongresi’nde iki parti arasındaki siyasi anlaşmazlığı tırmandırıyor. Temsilciler Meclisi’nde Senato’dan geçen reform tasarısını oya sunmaya yanaşmayan Cumhuriyetçiler’in önceliği, Meksika sınırında güvenliğin arttırılması. Demokrat milletvekillerinin, muhalefeti ikna turları son zamanlarda hız kazandı. Temsilciler Meclisi azınlık grup lideri Maryland milletvekili Steny Hoyer, Cumhuriyetçiler’i, reform paketini meclis gündemine getirmeye çağırdı, reformun ekonomik yararlarına dikkati çekti.

Hoyer, “Reform konusunda yapılan her değrelendirme ekonomik büyümeye katkısı olacağını ortaya koyuyor. Ayrıca bu reform sayesinde, kişi başına düşen ulusal gelir artacak, Amerikalılar’ın yapılmasını istediği herşeye katkıda bulunacak, yeni iş olanakları getirecek, kendi vatandaşlarımıza iş imkanı verecek yeni alanlar açılacak” dedi.

Demokrat California Milletvekili Linda Sanchez de reformun en sert karşıtlarından Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner’dan bu yönde adım atmasını istedi. Sanchez, “Benim Boehner’a sorum şu: Ne bekliyorsunuz? Amerikan halkı konuştu ve kapsamlı göçmenlik reformuna hazır olduğunu söyledi. Yeter artık oylamaya geçelim.” diye konuştu.

Göçmenlik reformu konusunda tüm gözlerin çevrildiği Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise reform tasarısını oya sunmaya fazla istekli görünmüyor. Boehner, “Göçmenlik reformunun hala ele alınması gereken önemli bir konu olduğunu düşünüyorum, bu konuda umutluyum” dedi.

John Boehner’ın bu tutumunu protesto eden bir grup Demokrat Kongre üyesi, Boehner’ı tasarıyı meclis oyuna sunmaya çağırdı.

Senato’dan onay alan kapsamlı göçmenlik reformunun yasalaşması için Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde de oylanması ve kabul edilmesi gerekiyor. Ancak borç tavanı ve hükümet bütçesi konusunda yenilgi yaşadıklarını düşünen Cumhuriyetçiler, Demokrat çoğunluğun geçirmek istediği tasarıyı meclis gündemine getirmeye yanaşmıyor. Cumhuriyetçiler’in bu uzlaşmaz tutumu da Amerika’da milyonlarca kişiyi etkileyen göçmenlik reformunun geleceği ile ilgili soru işaretleri doğuruyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG