Erişilebilirlik

'Gıdayı Silah Olarak Kullanmak Savaş Suçu'


'Gıdayı Silah Olarak Kullanmak Savaş Suçu'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Suriye’de iç savaş beşinci yılına girerken, halkın sadece bombalara değil, gıda ve ilaç yokluğuna da yenik düşmesi uluslararası toplumu harekete geçirdi.

Suriye’deki iç savaş beşinci yılına girerken, Ban Ki-moon 2016’daki önceliğinin Suriye’deki savaşı sona erdirmek olduğunu söyledi. Ban, “Suriye’de, halkı korumakla yükümlü hükümet dahil bütün taraflar, uluslararası insan haklarını çiğneyen dehşet verici eylemlerde bulunuyor” diye konuştu.

Ban, hükümet ve muhaliflerin kuşatması altındaki kent ve kasabalara acilen insanı yardım ulaştırılması çağrısında da bulunurken, gıdayı silah olarak kullanmanın bir savaş suçu olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta yardım örgütleri, kuşatma altındaki kasaba ve köylerden üçüne Ekim ayından bu yana ilk yardımı ulaştırdı. Yardım görevlileri, hükümet kuşatması altındaki Medaya kasabası ile isyancıların kontrolündeki Fuah ve Kefraya kasabalarında açlıktan ölmek üzere olan insanlarla karşılaştıklarını söyledi.

Kızıl Haç, bu üç kasabaya giden yardım malzemelerinin dağıtımında sorun çıkmadığını kaydetti. Uluslararası örgüt, kasabalara yakıt da ulaştırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında, Suriye konusunda uzun zamandır fikir ayrılığı yaşayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya, Amerika ve Birleşmiş Milletler’in liderlik ettiği Suriye görüşmelerine destek vermeye karar verdi. Görüşmelerin 25 Ocak’ta Cenevre’de başlaması bekleniyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG