Erişilebilirlik

Geri Gönderilen Göçmenler Dikili’de


Geri İade Edilen Göçmenler Dikili’de
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında mülteciler konusunda varılan anlaşma gereği 20 Mart'tan sonra kaçak yollarla Yunanistan'a geçen sığınmacıların Türkiye'ye iadesini öngören mutabakat çerçevesinde Yunanistan'dan gönderilen ilk göçmen grubu bugün İzmir'in Dikili Limanı'na geldi.

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan feribotlarla İzmir'e getirilen göçmenlerin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin kurduğu çadırlarda parmak izleri alınarak kayıt işlemleri yapıldı.

Feribotlara Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar ve helikopter eşlik etti. Göçmenlerin kabulü sırasında İzmir'in Dikili Limanı'nda güvenlik önlemleri arttırılarak çok sayda çevik kuvvet ekibi, TOMA ve zırhlı araç bölgede hazır bekletildi.

İzmir Valisi'nden Açıklama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Yasadışı yollarla Midilli'ye geçen mültecilerin geri kabulleri işlemlerinin yapıldığı Dikili'de İzmir Valisi Mustafa Toprak toplam 202 göçmenin Dikili Limanı'na geldiğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: “20 Mart'tan sonra yasadışı yollarla Yunanistan'a geçen göçmenlerin bir sistem dahilinde, anlaşma hükümleri çerçevesinde iadeleri gerçekleştirilecektir. Dikili'de ve diğer iade noktalarında hiçbir şekilde kamp ve çadır merkezi kurulmayacaktır. Göçmenler, limanda insani ihtiyaçları karşılanarak ülkemizdeki iç noktalardaki geri gönderme merkezlerine gönderilecekler, oradan da gelmiş oldukları ülkelere iade edileceklerdir.”

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG