Erişilebilirlik

General Motors’a İlk Kadın CEO


Forbes ve Fortune dergileri tarafından iş dünyasının en güçlü kişisi seçilen Mary Barra, GM’in CEO koltuğunu 15 Ocak’ta Dan Akerson’dan devralacak.

Amerika’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi General Motors (GM), firma yöneticilerinden Mary Barra’yı ilk kadın CEO’su olarak seçtiğini açıkladı.

Firmada küresel ürün geliştirmeden sorumlu genel müdür olarak görev yapan Mary Barra, 2008’de Amerikan otomotiv sektöründe yaşanan krizden sonra GM’deki kalite standartlarını yükseltmeyi başaran lider olarak tanınıyor.

Mühendislik diploması olan ve otomobil sektörüyle ilişkisi çok eskiye dayanan Barra’nın babası da GM’de yaklaşık 40 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmış.
Buarada, GM’i beş yıl önce girdiği ekonomik krizden kurtaran Amerikan hükümeti sahip olduğu son GM hisselerini geçtiğimiz günlerde satarak firmadaki hissedarlığına son verdi.

Amerikan yönetiminin 49 milyar dolarlık yardımla ekonomik kriz sırasında iflasın eşiğinden döndürdüğü GM şirketi, Amerikalı vergi mükelleflerine toplam 10 milyar dolara mal oldu.

Amerika’da 2008 ve 2009’da yaşanan ve etkileri hala devam eden ekonomik krizde, hükümetin General Motors ve Chrysler’ı iflastan kurtarması büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Hükümetin GM’i kurtarma operasyonunda zarar etmesine rağmen, Başkan Barack Obama otomotiv sektörüne yapılan yardımı savundu. Başkan Obama yapılan mali yardım sayesinde ülkenin otomotiv sektörünün tekrar ayağa kalktığını söyledi. Obama ayrıca General Motors, Chrysler ve hükümetten destek almayan Ford şirketinin on yıldan beri ilk kez kar açıkladıklarını vurguladı.

Öte yandan otomotiv sektörüyle ilgili bir araştırmaya göre, hükümetin iki otomobil üreticisine yaptığı ekonomik yardım sayesinde 2009 ve 2010 yıllarında dört milyon kişinin işsiz kalması önlendi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG