Erişilebilirlik

Gazze'de Çatışmalar Sürüyor


Gazze'de Çatışmalar Sürüyor
Gazze'de Çatışmalar Sürüyor

Gazze’de Filistinli militanlar İsrail’in güneyine roket atmayı bugün de sürdürürken militanlara saldıran İsrail savaş uçakları bir kişiyi öldürdü.

Sağlık görevlileri Filistinlinin Gazze’nin Mısır sınırına düzenlenen İsrail hava saldırısı sırasında öldüğünü bildiriyor. İsrail ise roket atmaya hazırlanan militanları hedef aldığını önesürüyor.

Filistinli militanlar Gazze’den yaklaşık 10 roket ateşlerken İsrail savaş uçakları bazı militan mevzilerini vurdu. Bu arada İsrail önlem olarak Gazze sınırından 40 kilometre uzaklıktaki bölgenin içinde kalan bütün okulları kapattı.

İsrail savaş uçakları Cumartesi günü de Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında dokuz İslami Cihad militanını öldürdü. Aynı gün İsrail’in güneyine yaklaşık 20 roket atan militanlar bir İsrailli sivilin ölümüne yolaçtı.

İslami Cihad İsrail hava saldırılarını durdurursa yeni bir ateşkese hazır olduğunu bildirdi. Filistinli yetkililer Mısırlı arabulucuların çatışmaları durdurmaya çalıştığını söylüyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İsrail’in savaşı tırmandırmak istemediğini ancak saldırılara karşı kendisini savunacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG