Erişilebilirlik

Gazze'de Ateşkes Yine Bozuldu


Gazze’deki acil yardım görevlileri İsrail’in tekyanlı sınırlı ateşkes ilan etmesinden birkaç dakika sonra bir mülteci kampına hava saldırısı düzenlediğini bildiriyor.

Gazze’deki yetkililer Pazartesi günü Şati mülteci kampına düzenlenen saldırıda sekiz yaşında bir kızın öldüğünü ve 30 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu haberi incelemekte olduğunu bildirdi.

Öteyandan Kudüs’te bir inşaat işçisi kazma makinasını bir otobüsün üzerine sürdü. Polis, bir kişinin öldüğü olayı “terörist saldırı” olarak tanımladı. İsrail medyası kazma makinasının şoförünün Doğu Kudüs’te oturan bir Filistinli olduğunu bildirdi.

Filistinliler ve İsrail birbirlerini son ilan edilen ateşkesi bozmakla suçluyor.

İsrail, Filistinliler’in insani yardım almalarına ve evlerine geri dönebilmelerine fırsat verme amacıyla Refah kenti hariç Gazze’nin büyük bölümünde yedi saatlik ateşkes ilan etmişti.

İsrail Pazartesi günü militanların Gazze’den İsrail’e dört roket attığını da bildirdi.

Ateşkesin başlamasından birkaç saat önce, İsrail’in havadan düzenlediği saldırıda Filistinli bir militan öldürüldü. İslami Cihat örgütü Gazze’deki komutanlarından Daniel Mansur’un İsrail’in saldırısında, evinde öldüğünü doğruladı.

İsrail, ateşkes yürürlüğe girmeden önce Gazze sınırı yakınına tanklar mevzilendirdi.

Filistinli yetkililer, şu ana kadar 1800 Filistinli’nin öldüğünü, 8 binin üzerinde de yaralı olduğunu söylerken, İsrail de 64 asker ile üç İsrailli sivilin öldüğünü bildiriyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG