Erişilebilirlik

Gazze’de Çatışmalar Kaldığı Yerden Devam


İsrail silahlı kuvvetleri ve Hamas militanları, dün Gazze Şeridi’nde ateşkesin sona ermesinden sonra ikinci gün de karşılıklı saldırılar düzenledi. Çatışmaların devamı, Mısır’ın arabuluculuğuyla devam eden ve kalıcı ateşkes sağlamayı hedefleyen dolaylı görüşmeleri tehlikeye atıyor

İsrail hava saldırılarıyla Hamas hedeflerini bombalarken militanlar da İsrail’e füzelerle saldırılarını sürdürdü. İsrail ordusu, uçakların Hamas’ın cephanelik ve eğitim alanı olarak kullandığı camileri vurduğunu bildirdi.

Bir aydır devam eden çatışmalarda çoğu sivil 2 bine yakın Filistinli öldü. İsrail de 64 asker ve üç sivil kaybetti.

72 saatlik ateşkesin sona ermesinin ve Kahire’de görüşmelerin ilk turunun başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Hamas füze saldırılarına devam etti. İsrail ordusu, Hamas’ı daha süre dolmadan füze saldırısı düzenleyerek ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Filistinli militan örgüt, İsrail ve Mısır 2007’den bu yana uygulanan Gazze ablukasını kaldırmadan mücadeleden vazgeçmeyeceğini bildirdi. Yedi yıldır devam eden abluka, Gazze’yi büyük ekonomik sıkıntı içine sokarken, 2 milyona yakın kişiyi de dar bir alana hapsetmiş durumda.

Başkan Barack Obama da Gazze’nin sonsuza kadar dış dünyaya kapalı tutamayacağını ve Gazze Şeridi’nde yaşayan halkın bu şekilde ayakta duramayacağını söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG