Erişilebilirlik

Gaziantep’te IŞİD Operasyonu: Bombacı Öldü


Gaziantep polisinin yaptığı operasyonda bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlattı. İntihar eylemcisinin örgütün ‘Gaziantep Emiri’ olduğu iddia edilen Yunus Durmaz olduğu sanılıyor. Polis ekipleri bir IŞİD militanı da yakaladı.

Türkiye’de IŞİD’e yönelik operasyonlar sürüyor. İki gündür operasyonların odağında Adıyaman ve Konya ile birlikte IŞİD’in en fazla taban bulduğu kent olarak gösterilen Gaziantep var. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Hacıbaba olarak bilinen Çağlayan mahallesinde bir hücre evine gerçekleştirdiği baskında intihar bombacısı olduğu sanılan IŞİD militanı kendisini patlattı.

Yerel kaynaklar, özel harekat polislerinin geniş güvenlik önlemleri alarak operasyon düzenlediği Berber Mustafa Sokak’ta üç kez patlama sesi duyulduğunu ve polisle IŞİD mensupları arasında çatışmanın sürdüğü bilgisini veriyor.

Vali Yerlikaya: ‘Bir terörist üzerindeki patlatıcıyı infilak ettirdi, bir terörist yakalandı’

Gaziantep valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlediğini doğruladı. Operasyonda IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini belirten Yerlikaya, “Operasyonda bir terörist sağ ele geçirildi. Vatandaşlarımızda ve güvenlik güçlerimizde yaralanan veya ölen olmadı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Şu anda operasyon devam ediyor” dedi.

Vali Yerlikaya, ne kendisini patlatan militanın ne de yakalanan militanın ismi hakkında bilgi vermedi.

Kendisini patlatan intihar bombacısı IŞİD’in Gaziantep Emiri mi?

Ancak yerel kaynaklara ölen kişi, örgütün Gaziantep Emiri olarak bilinen Yunus Durmaz. Kamuoyu Durmaz’ın ismini ilk kez Ankara’daki Barış Mitingi’ni kana bulayan intihar saldırısı sonrası duymuştu. Gaziantep’te bir depo sahibi olduğu bildirilen Durmaz’ın Ankara katliamının emrini verdiği iddia ediliyordu.

30 yaşındaki Durmaz, IŞİD üyeleri İbrahim Balı ve Mustafa Dokumacı ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı “Aranan Teröristler Listesi”nde yer alıyordu. Terörle Mücadele Kanunu’na göre, kırmızı listede yer alan kişileri yakalayan veya ihbar edenlere 4 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.

Valinin sağ geçirildiğini açıkladığı diğer IŞİD mensubunun ise Hacı Ali Durmaz olduğu belirtiliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada polis, Gaziantep'te büyük bir faciayı önlediğini belirtti. Tayyar, “Gaziantep'te kritik Antalya maçı sürerken polis, kenti kana bulamak isteyen canlı bombayı evinde bastı, büyük faciayı önledi, şükürler olsun" dedi.

Gaziantep’te dün de 35 kişi IŞİD mensubu oldukları iddiasıyla gözaltına alındı

Gaziantep’te dün gerçekleştirilen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Kentte düzenlenecek 19 Mayıs kutlamalarında bombalı eylemi yapabileceği iddiasıyla 28 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen baskında silah ve mühimmatında ele geçirildiği belirtildi.

Elazığ’da IŞİD operasyonu: 7 gözaltı

Dün Elazığ’da da IŞİD operasyonu vardı. 19 yaşındaki bir gencin IŞİD tarafından kaçırıldığı ihbarı üzerine Sanayi mahallesindeki bir eve baskın düzenleyen terörle mücadele ve özel harekat polisleri 7 kişi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan F. Ş.’nin Suriye’de IŞİD infazlarını gerçekleştiren kişilerden biri olduğu iddia edildi.

Samsun’da yakalan 7 Suriyeli IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle sınır dışı ediliyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk IŞİD operasyonu ise Samsun’da yapıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri Canik ilçesinde bir eve yaptıkları baskında Türkiye’ye yasadışı yollardan giren 7 kişiyi IŞİD mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı. Bu kişilerin sorgularının ardından sınır dışı edileceği açıklandı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG