Erişilebilirlik

Gazetecilerden Başbakan’a Mektup


Mardin'in Midyat İlçesi'nde gazetecileri hedef alan saldırıların ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimi Diyarbakır’da saldırıyı protesto etti. Başbakan Binali Yıldırım’a bir mektup yazan TGF Yönetimi, gazetecilerin güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Gazetecilere düzenlenen saldırının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Diyarbakır’a geldi. Karaca, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinden bulundu.

Gazetecilerden Başbakan’a Mektup
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Karaca, Daha sonra kentteki gazetecilerle birlikte bir açıklama yaptı. Güneydoğu'daki gazetecilerin son derece güç şartlarda görev yaptığına dikkat çeken Karaca, “Midyat'ta uğradığı saldırı sonucunda hastaneye götürülen 3 arkadaşımızı yanına alıp çıkan Veysi İpek, AK Parti İlçe Başkanı'nın yanındakilerin teşvikiyle saldırıya uğradı. Bu ekip polis güçleriyle birlikte diğer gazeteci arkadaşlara saldırdı. Biz devletimizden, hükümetimizden, Güneydoğu'daki Gazetecilerin güvenliğini istiyoruz. Güneydoğu'nun Kalbi Diyarbakır'dan Başbakan'a sesleniyorum. Diyarbakır'daki gazetecilere yönelik saldırılar sona erdirilmeli, güvenliğin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada, TGF Başbakan Binali Yıldırım’a bir mektup yazdı. Gazetecilerin güvenliklerinin sağlanması talep edilen mektup şöyle:

“TGF Yönetim Kurulu olarak öncelikle ülkemizin karşı karşıya bulunduğu hain terör saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yüreği yaralı tüm halkımıza da başsağlığı diliyoruz. Ülkemizde gazetecilik görevini yerine getirmekten başka hiç bir amacı olmayan meslektaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ne yazık ki, ciddi tehdit altındadır. Özellikle Güneydoğu'da görev yapan gazeteciler her an ölümle burun buruna olmanın çok ciddi tehlikesini yaşıyor. Meslektaşlarımız sanki terörün sebeplerinden biriymiş gibi itilip, kakılıp, dövülüp darp ediliyorlar. Sayın Başbakanım, sıcak bölgede görev yapan güvenlik güçlerimizin içerisinde bulunduğu psikolojik durumu elbette anlıyoruz. Ancak hiç kuşku yok ki, benzer psikolojiyi meslektaşlarımızda fazlasıyla yaşıyor. Güvenlik güçlerimizin basın mensuplarının görev haklarının, güvenlik içinde korunup kollanması yönünde talimatlandırılması içinde bulunduğumuz sancılı günlerde en önemli arzumuz ve beklentimizdir."

Midyat’ta Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı nedeniyle ilçeye giden gazeteciler, bir grubun saldırısına uğramıştı. Taş, tekme ve yumruklu ilk saldırıda VOA Muhabirleri Hatice Kamer ve Mahmut Bozarslan ile Reuters Foto muhabiri Sertaç Kayar yaralanmıştı. Hastane çıkışında ise Habertürk Temsilcisi Veysi İpek özel harekat polislerinin saldırısına uğrayarak yaralanmıştı. Gün boyu süren saldırılarda 13 gazeteci hedef alınmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG