Erişilebilirlik

Gauguin'in Tablosuna Rekor Fiyat


Fransız Post-Empresyonist ressamlardan Paul Gauguin’in bir tablosu İsviçre’de rekor fiyattan alıcı buldu.

Gauguin’in 1892’de yaptığı ve Tahitili genç kızları konu alan yağlıboya çalışması “Nafea Faa Ipoipo (Ne zaman evleneceksin?” adlı tablosu 300 milyon dolara satıldı. Tabloyu Katar Emirliği’nin aldığı bildiriliyor.

Katar daha önce de Paul Cezanne’ın “Kağıt Oynayanlar”tablosunu 250 milyon dolara almış, bu da Nafea’nın satışına kadar en pahalı alıcı bulan tablo olmuştu.

Bununla birlikte Sotheby’s müzayede salonunun eski çalışanlarından ve halen Basel, İsviçre’de Staechelin Aile Tröstü’nü mal varlıklarını idare eden Rudolf Staechelin, alıcının Katar olduğunu doğrulamayı reddetti.

Tröst, 20 kadar Empresyonist ve Post-Empresyonist sanat eserine sahip. Nafea, tröstün geçici bağışı sonucu son 50 yıldır Basel Sanat Müzesi’nde sergileniyordu. Müze, restorasyon amacıyla geçen hafta kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Bu arada Nafea’nın dünya müzelerinde bir süreliğine sergilenmesi planlanıyor. Tablo, Ekim ayında Washington’da Phillips Collection’da da sergilenecek.

New York Times gazetesine konuşan Staechelin, Nafea’nın yeni sahibine gelecek yılın başında devredileceğini bildirdi. Staechelin’in büyükbabası, Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında sanat koleksiyonculuğuna başlamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG