Erişilebilirlik

Gates New York Times'ın Haberini Yalanladı


Savunma Bakanı İran’ın nükleer programıyla ilgili bir bildiriyi Beyaz Saray’a gönderdiğini doğruladı ancak bunu “yönetimi uyarmak” amacıyla yaptığı yolundaki haberleri reddetti

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates Beyaz Saray’a İran’ın nükleer programıyla ilgili bir bildiriyi Ocak ayında gönderdiğini doğruladı ancak bunu “yönetimi uyarmak” amacıyla yaptığı yolundaki haberleri reddetti.

Gates, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones’a gönderdiği bildirinin, İran’a yönelik Savunma Bakanlığı’nın izlediği planın tek tek adımlarını gösterdiğini açıkladı.

New York Times’ta çıkan habere atıfta bulunan Gates, haberde adını vermeyen kaynağın, bildirinin amacı ve içeriği konusunda yanlış bilgiler verdiğini söyledi.

Cumartesi günü yayınlanan haberde yer alan ve adı gizli tutulan kaynağa göre, Gates bildirisinde İran ile mücadele etmek için Amerika’nın uzun vadeli planı bulunmadığına işaret ediyor.

Bakan Gates bildiride karar alma mekanizmasına yardımcı olmak amacıyla bazı soruların sorulduğunu ve yapılması gerekenler konusunda tavsiyelerin yer aldığını belirtti.

XS
SM
MD
LG