Erişilebilirlik

'İşgal' Protestolarının Göze Görünmeyen Ayrıntıları


'İşgal' Protestolarının Göze Görünmeyen Ayrıntıları
'İşgal' Protestolarının Göze Görünmeyen Ayrıntıları

Wall Street’i işgal gösterileri devam ediyor. Göstericilerin 24 saat korunması; beslenmesi büyük bir operasyon. Amerika’nın Sesi New York muhabiri Peter Fedynsky işgal protestolarının göze görünmeyen ayrıntılarını inceledi.

Gönüllüler bu depoya SİS adını vermişler. Nakliye, Envanter ve Depolama sözcüklerinin İngilizcesinin baş harflerinden oluşturulmuş. Burası, protestocuların toplandığı parktan üç sokak ötede. Sahibi, Öğretmenler Sendikası.

Gönüllülerden Justin Strekal, “Her şeyi burada depoluyoruz. Kampta ihtiyaç duyabileceğimiz malzemeler burada. İşgalin uzun süre devam ettirilmesi için gerekli malzemeler de burada toplanıyor,” şeklinde konuşuyor.

Justin Strekal, her gün 400 kutu malzeme bağışlandığını anlatıyor. Kutuların içinde battaniye, uyku tulumları, yastık, ceket gibi ihtiyaçlar var. Yağışlı günler nedeniyle en çok ihtiyaç duydukları şey çorap. Bunun yanında diş macunu, diş fırçası, şampuan, deodorant gibi hijyen malzemeleri ve ilk yardım malzemesi çok önemli.

Cory Thompson Minnesota’dan gelmiş. Protesto gösterilerinin birçok kişiyi bağış yapmaya teşvik ettiğini söylüyor: “Yeni Zelanda’dan; Avustralya’dan Güney Kore’den; Japonya’dan bile bağış geldi. Yardım almadığımız hiçbir ülke; hiçbir eyalet kalmadı.”

Justin Strekal, gönderilen malzemenin ayrıldığını ve depolandığını söylüyor. Şu ana kadar 250 bin dolar bağış yapıldığını söyleyen Strekal, serbest ticaretten ziyade adil ticarete önem veren ülkelerden malzeme alımı yapıldığını söylüyor: “Desteklediğimiz şirketlerin işçilerine doğru muamele ettiğinden emin oluyoruz.”

Gerçi bedava yemek yemek için göstericilerin arasına karışanlar olduğu gerçek, ancak, Cory Thompson eylemlere katılmanın; eylemcilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmanın kendisine enerji verdğini söylüyor.





XS
SM
MD
LG