Erişilebilirlik

İşgal Hareketinden Evlerini Kaybedenlere Destek


İşgal Hareketinden Evlerini Kaybedenlere Destek
İşgal Hareketinden Evlerini Kaybedenlere Destek

Wall Street’i İşgal hareketi eylemcileri evlerini haciz nedeniyle kaybeden Amerikalılar’ın içinde bulunduğu zor duruma dikkati çekmek için New York’ta bir gösteri düzenledi. Yüzlerce gösterici, yağmur altında Doğu Brooklyn’in darboğazdaki mahallelerinden birinde haciz gelen evleri dolaştı.

Bir kadın bir zamanlar sahip olduğu evin merdivenlerinde eylemcilere verdikleri destek için teşekkür ediyor. Evini kaybetmek üzere olan bir başka kişiyse perişan durumda. Kendall Jackmon kaybettiği evine bir daha dönemeyeceğini biliyor. Jackmon, “Kısa süre içinde yeni bir eve taşınmayı umuyorum. Hiçbirimiz barınaklarda, sokaklarda, tek göz evlerde üç-dört aileyle yaşamak zorunda kalmamalıyız çünkü bu kentte herkese yetecek kadar çok boş ev var,” diyor.

Jackmon ve diğerleri evlerini kaybetmelerinin nedeninin hileli krediler olduğunu söylüyor. Pace Üniversitesi’nden siyaset bilimi uzmanı profesör George Martinez, bankaların kredileri Wall Street firmalarına sattığını, bunların değerinin kısa süre içinde düştüğünü anlatıyor. Martinez, ”Bankalar kirli işler çeviriyordu. Müşterilerinin evlerini sattılar ama yine de kurtuldular. Şimdi herkes evlerini, temel barınma haklarını geri istiyor. Bu son derece olumlu bir adım,” diye konuşuyor.

Banka yöneticileri, insanlar evlerini kaybederken, hükümetin kurtarma paketinden aldıkları paraları ikramiye olarak kullanmakla suçlanıyor.

20‘den fazla kentte devam eden protestolara katılan eylemciler bankalar yüzünden evlerini kaybedenlere destek verdi. Atlanta kentinde bir grup adliyeyi işgal ederek bir kadının evinin elinden alınmasını engelemeye çalıştı. California ve Nevada eyaletlerinden başsavcılarsa kredi dolandırıcılığı yapan bankalar hakkında ortak bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.


XS
SM
MD
LG