Erişilebilirlik

G8 Bakanları Suriye ve Kuzey Kore'yi Görüştü


G8 toplantısına BM mülteciler özel temsilcisi sıfatıyla film yıldızı Angelina Jolie de katıldı
G8 toplantısına BM mülteciler özel temsilcisi sıfatıyla film yıldızı Angelina Jolie de katıldı
G8 ülkeleri dışişleri bakanlarının Londra’da Kore yarımadasındaki gerginlik, Suriye krizi ve İran’ın nükleer programını görüştükleri iki günlük toplantı sona erdi.
Toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride Kuzey Kore’nin savaş tehditleri kınanırken Suriye’de sivilllere insani yardımın arttırılması çağrısı yapıldı.

Çarşamba günü bazı bakanlar Suriyeli muhaliflerle biraraya geldi. Muhalifler, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’den askeri yardımın arttırılmasını istedi. Ancak bir Amerikalı yetkili bakanların bu konuda bir vaadde bulunmaktan kaçındıklarını açıkladı.
İngiltere ve Fransa Avrupa Birliği silah ambargosunun kaldırılarak Beşar Esat’a karşı olan isyancılara silah gönderilmesini savunuyor. Ancak Rusya ve Almanya buna karşı çıkıyor, silahların İslamcı militanların eline geçeceğini ve bölgesel bir krize yol açacağını önesürüyor.

Kerry Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile de görüştü. Lavrov Rusya’nın Kuzey Kore konusunda Amerika ile bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi.

Bu arada BM mülteciler özel temsilcisi Amerikalı film yıldızı Angeline Jolie ve BM’in savaş bölgelerindeki cinsel şiddet özel temsilcisi Zanab Bangor G8 yetkilileriyle görüştü. Jolie ve Bangor, uluslararası topluluktan savaş bölgerinde cinsel şiddeti önlemek için daha çok çaba harcamasını istedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG