Erişilebilirlik

Füze Savunma Sistemi Konusunda Müzakereler Sürüyor


Füze Savunma Sistemi Konusunda Müzakereler Sürüyor
Füze Savunma Sistemi Konusunda Müzakereler Sürüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü PJ Crowley, NATO bünyesinde kurulacak olan füze savunma sistemi konusunda Türkiye'yle danışmaların sürdüğünü söyledi. Dün Washington'da yabancı basın merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Crowley, bu konuda henüz bir karar alınmadığını kaydetti:

“Ortadoğu ve diğer bölgelerden füze tehdidine karşı aşamalı ve uyarlanabilir savunma sistemimizi NATO bünyesinde Avrupa ülkelerinin desteğiyle geliştiriyoruz. Bu konuda NATO Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantısı geçen hafta yapıldı. Türkiye’yle danışıyoruz. Aşamalı ve uyarlanabilir yaklaşımımız konusunda Türkiye’nin olası rolünü de konuşuyoruz. Herhangi bir karar alındığını zannetmiyorum. Ancak savunma kapasitemizi zaman içinde arttırabilmemiz ve bu gelişen tehdide nasıl karşılık verebileceğimiz konusunda NATO ortaklarımızla çalışıyoruz.”

Crowley, Türkiye'nin Amerika'dan beklediği silah satışlarıyla ilgili olarak Amerika'nın Türkiye'nin savunmasına bağlı olduğunu vurguladı, ancak silah satışları konusunda yorum yapamayacağını belirtti:

“Türkiye bir NATO müttefikidir. Türkiye’yi desteklemeye bağlıyız. Türkiye’nin ihtiyaçları konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Herhangi bir silah sistemi konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ancak bir Türkiye’yi bir NATO müttefiki olarak desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, elbette Amerikan teknolojisini kullanıyor. Türkiye’nin ihtiyaçları konusunda müzakereler sürüyor.”



STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG