Erişilebilirlik

Fransız Polisi İki Kardeşin Peşinde


Fransız Polisi tarafından fotoğrafları basına verilen Sait ve Şerif Kouachi kardeşler
Fransız Polisi tarafından fotoğrafları basına verilen Sait ve Şerif Kouachi kardeşler

Fransız yetkililer, Çarşamba günü karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırının zanlılarından olduğu belirlenen iki kardeşle ilgili arama çalışmalarının kapsamını genişletti. Kardeşlerden birinin daha önce terör suçundan hapis yattığı belirlendi

Fransız yetkililer, Çarşamba günü karikatür dergisi Charles Hebdo’ya düzenlenen saldırının zanlılarından olduğu belirlenen iki kardeşle ilgili arama çalışmalarının kapsamını genişletti.

İkilinin, ülkenin kuzeyindeki bir benzin istasyonunda görüldüğü iddiası polis tarafından henüz doğrulanmadı. Arama çalışmaları, Fransa’nın Reims kentinin 80 kilometre batısındaki Villers-Cotterêts bölgesinde yoğunlaştı.

Terör suçlamasıyla hapis yatmıştı

Charlie Hebdo saldırısı zanlılarının kimliklerinin 32 ve 34 yaşındaki Sait ve Şerif Kouachi kardeşler olduğu açıklanmıştı.

Aranan zanlılardan Şerif Kouachi’nin daha önce terör suçlamasıyla hapis yattığı bildiriliyor.

Çarşamba günü dergiye düzenlenen silahlı saldırının ardından otomobilleriyle olay yerinden kaçan saldırganlar, daha sonra kaza yaptıkları aracı terk ederek kayıplara karışmıştı. Saldırganların kullandığı otomobili inceleyen polis, zanlılardan birinin kimliğini araçta bıraktığını fark etti ve zanlılar böylece ifşa oldu.

Mizah dergisinin yazıişleri toplantısı sırasında kalaşnikovlu iki saldırganın düzenlediği saldırıda, aralarında Fransa’nın önde gelen karikatüristlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, istihbarat birimlerince tanındığını kaydetti. Fransız yetkililer zanlıları, “silahlı ve tehlikeli” olarak tanımladı.

Saldırının ardından, olayla ilgisi olduğu düşünülen toplam 7 kişinin de gözaltına alındığı bildiriliyor.

Başbakan Valls, Fransız hükümetinin en büyük endişesinin olası ikinci bir saldırıyı önlemek olduğunu kaydetti.

Öldürülen kadın polisin olayla ilgisi araştırılıyor

Öte yandan Paris’teki dergi saldırısından bir gün sonra Paris’te yaşanan ve bir kadın polis memurunun ölümüyle sonuçlanana olayın, Charles Hebdo’yla saldırısıyla ilgisi olup olmadığı henüz belli değil.

Fransa polisi ayrıca Perşembe sabahı erken saatlerde ülkenin doğusunda bulunan bir cami yakınlarındaki kebapçıda patlayan bombayı da araştırıyor. Kimsenin yaralanmadığı olayın terörle bağlantısı olmadığı düşünülüyor.

Öte yandan Fransa’da ulusal yas ilan edilirken kurbanların anısına ülke genelinde tüm bayraklar yarıya indirildi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG